Credea ca este insarcinata cu cvintupleti, dar in ziua nasterii si mama si doctorii au avut parte de o surpriza. O astfel de sarcina apare o data la 5 miliarde| Demamici.ro

O astfel de sarcina apare o data la 5 miliarde

O sarcina care apare o data la 5 miliarde a luat prin surprindere o mama din Polonia. Femeia credea ca este insarcinata cu cvintupleti, insa in ziua nasterii a aflat ca, de fapt, in uterul sau se aflau 6 suflete, devenind mama de sextupleti, anunta reuters.com.

Sextupletii sunt primul cazul de acest gen din Polonia. Mama a adus pe lume prin cezariana, in saptamana a 29-a de sarcina, 4 fetite si 2 baietei. Copiii, care au uimit parintii, cadrele medicale si intreaga lume, au venit pe lume luni, intr-un spital din sudul Cracoviei.

Primul caz de sextupleti din Polonia

„Imaginati-va urmatoarea situatie: eram pregatiti inca de foarte devreme in acea dimineata sa ajutam la aducerea pe lume a cinci micuti cetateni. Uite asa asteptam noi in sala de operatii, 5 echipe de doctori, pregatiti sa ingrijim cei 5 bebelusi”, a declarat Ryszard Lauterbach, seful sectiei de Neonatologie de la Spitalul Universitar din Cracovia.

„Micutii au fost scosi, rand pe rand, pana cand cele 5 locuri au fost ocupate. Apoi, dintr-o data am realizat ca mai era un bebelus care astepta acolo”, a adaugat doctorul.

Cadrul medical a spus ca micutii se afla intr-o stare surprinzator de buna, avand in vedere nasterea la doar 29 de saptamani de sarcina, insa copilasii se confrunta cu problemele normale pentru bebelusii prematuri si anume imaturitatea sistemului respirator si a sistemului nervos central.

Medicii spera ca bebelusii sa fie pregatiti sa mearga acasa cand vor avea 2,5 sau 3 luni de viata. Copiii au avut la nastere greutati cuprinse intre 890 grame si 1300 grame.

Ce nume au ales parintii pentru sextupleti

„Am pregatit totul acasa pentru 5 bebelusi, insa acum va trebui sa reorganizam totul”, a declarat Klaudia Marzec, mama sextupletilor.

Parintii au decis deja care vor fi numele copilasilor: Filip, Tymon, Zofia, Kaja, Nela si Malwina. Tatal sextupletilor, Szymon Marzec, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca in cel mai scurt timp il va aduce si pe Oliwier, fiul cel mare al cuplului, sa-si cunoasca cei 6 fratiori.

Vezi si: Povestea gemenilor născuți în zile, luni și ani diferiți | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână