Nou-nascut din Londra, infectat cu noul coronavirus. Cel mai tanar pacient din lume diagnosticat pozitiv | Demamici.ro

Nou-nascut din Londra, infectat cu noul coronavirus. Un nou-nascut din Marea Britanie a devenit cel mai tanar pacient infectat cu noul coronavirus. Mama bebelusului a ajuns la spital cu cateva zile inainte sa nasca, fiind suspecta de pneumonie.

Abia dupa ce a nascut femeia a fost depistata pozitiv pentru COVID-19. Mama si bebelusul sunt tratati in spitale separate, intrucat starea femeii este mai grava. Nou-nascutul este tinut sub observatie in spitalul unde a venit pe lume, „North Middlesex”, in timp ce mama a fost transferata intr-un spital de boli infectioase.

Vezi si: Coronavirus. O femeie infectata cu COVID-19 a dat nastere unui bebelus sanatos | Demamici.ro

Dupa ce testul mamei a iesit pozitiv, bebelusul a fost testat imediat, dezvaluindu-se astfel infectia cu COVID-19. Doctorii incearca sa stabileasca daca fatul a fost infectat intrauterin sau in timpul nasterii.

Pana in prezent nu exista nicio dovada cum ca noul coronavirus s-ar transmite de la mama la fat. Mai mult decat atat, un studiu realizat in Wuhan, locul de unde a izbucnit pandemia, a demonstrat faptul ca aceasta infectie nu poate fi transmisa vertical si nici prin laptele matern.

Vezi si: Un bebelus de 17 zile s-a vindecat de coronavirus. Mama era infectata cu COVID-19 | Demamici.ro

Nou-nascut din Londra, infectat cu noul coronavirus

„Personalul medical care a intrat in contact cu ambii pacienti s-a autoizolat. Oficialii din Departamentul de Sanatate incearca sa identifice circumstantele acestei infectari”, relateaza Daily Mail.

Copiii nu se afla in categoria persoanelor foarte afectate de coronavirus. COVID-19 este extrem de periculoasa pentru persoanele in varsta. In Marea Britanie peste 800 de persoane au fost depistate pozitiv pentru noul coronavirus si 11 morti au fost inregistrate.

Copil de un an, infectat cu noul coronavirus. Cel mai tanar pacient din Romania

Copil de un an, infectat cu noul coronavirus. Un copil de un an, din Bacau, a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus. Se pare ca micutul ar fi luat virusul de la o matusa care a venit din Italia pe 03.03.2020. Femeia era asimptomatica.

Este al doilea caz de imbolnavire cu COVID-19 al unui copil atat de mic, dupa cel din Bucuresti al unui copil de 3 ani. Copilul din Bucuresti a fost infectat dupa contactul cu ofiterul in rezerva al MAI.

Vezi si: Copil de un an, infectat cu noul coronavirus. Cel mai tanar pacient din Romania | Demamici.ro

Informare cu privire la situatia infectarilor cu COVID-19, in Romania

Pana la acest moment nu au survenit decese in urma infectarii cu noul coronavirus.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

3 săptămâni