Bebeluși

Mușcături și înțepături de insecte la copii. Care este diferența dintre ele și când trebuie să mergeți la doctor | Demamici.ro

Mușcături și înțepături de insecte la copii. O mușcătură este atunci când o insectă (cum ar fi un țânțar, un purice sau o ploșniță) își folosește gura pentru a rupe pielea unei persoane, de obicei pentru a se putea hrăni. O înțepătură este atunci când o insectă folosește o altă parte a corpului, cum ar fi acul de la capătul cozii, pentru a străpunge pielea și a injecta venin (ca o otravă). De obicei fac acest lucru în autoapărare. Înțepăturile sunt mai dureroase decât mușcăturile.

Mușcăturile și înțepăturile sunt de obicei doar enervante, provocând disconfort și durere temporară, dar fără probleme de sănătate grave sau de durată. Uneori, totuși, pot provoca infecții care necesită tratament medical rapid și reacții alergice care pot fi grave, chiar fatale.

Prin urmare, părinții ar trebui să cunoască semnele unei infecții sau reacții alergice și când să meargă de urgență la medic. Spuneți personalului medical dacă cel mic are un istoric problematic cu insectele, astfel încât să știe ce să facă imediat în cazul unei înțepături sau mușcături, scrie kidshealth.org.

Cum putem preveni mușcăturile și înțepăturile?

Mușcături și înțepături de insecte la copii. Iată câteva modalități de a vă proteja familia de mușcăturile și înțepăturile de insecte:

1. Evitați înțepăturile de țânțari, stați departe de zonele în care se înmulțesc țânțarii, cum ar fi bazinele sau iazurile, pe vreme caldă. Îndepărtați apa care a stat prea mult la păsări dacă aveți, din găleți, din recipientul câinelui sau pisicii etc. Încercați să rămâneți înăuntru când țânțarii sunt cei mai activi (zori și amurg). Aplicați creme sau spray-uri de protecție atunci când copiii ies afară.

2. Când vă aflați în zone în care trăiesc căpușe, rămâneți în centrul potecilor, evitând zonele lemnoase cu iarbă înaltă. Verificați copiii de căpușe la fiecare câteva ore și imediat ce intrați înăuntru. Eliminați imediat orice găsiți. Cele mai importante locuri de verificat sunt în spatele urechilor, pe scalp, pe ceafă, în zona axilelor, în zona inghinală și în spatele genunchilor. Faceți duș copiilor de îndată ce intră în casă. Verificați-vă și animalele de companie când intră înăuntru. Utilizați produse pentru căpușe pentru animalele de companie pentru a preveni mușcăturile acestora.

3. Folosiți creme și spray-uri pentru insecte atunci când petreceți timp în aer liber, în camping, în drumeții, etc. Repelentele care conțin 10% până la 30% DEET (N,N-dietil-meta-toluamidă) sunt aprobate pentru țânțari, căpușe și alte insecte. Repelentele care conțin picaridină (KBR 3023) sau ulei de eucalipt lămâie (p-menthan 3,8-diol sau PMD) sunt eficiente împotriva țânțarilor. Urmați instrucțiunile cu atenție. Verificați pentru ce vârste este potrivit produsul și nu îl folosiți excesiv – folosirea mai mult decât este necesar nu va oferi nicio protecție suplimentară. Reaplicați spray sau cremă conform instrucțiunilor după înot, conform kidshealth.org.

Mușcături și înțepături de insecte la copii

4. Când mergeți cu cei mici în zone împădurite, purtați haine lungi. Puneți pantalonii în șosete și cămășile în pantaloni. Purtați pantofi și șosete când mergeți pe iarbă, chiar dacă este doar pentru un minut. Albinele și viespile pot înțepa picioarele neprotejate.

5. Purtați mănuși când grădinăriți.

6. Nu deranjați cuiburile de albine sau viespi.

7. Nu loviți insectele care bâzâie – acestea vor înțepa dacă se simt amenințate.

8. Fiți conștienți de faptul că păianjenii s-ar putea ascunde în grămezi de lemn vechi, cutii rar deschise sau în colțurile din spatele mobilierului.

10. Preveniți infestările cu purici curățând des casa (inclusiv toate covoarele, mobilierul și animalele de companie) în mod regulat în lunile calde. Aspirarea adesea poate ajuta.

Vezi și: Borelioza (Boala Lyme), boala de care suferă Adda, se transmite de la mamă la făt: „Nu e de la căpușă. O are și mama” | Demamici.ro

Vezi și: O fetiță de 5 ani a paralizat temporar pe partea stângă și nu a mai putut vorbi 12 ore, după ce a fost mușcată de o căpușă | Demamici.ro

Vezi si: Copilul meu a fost muscat de o capusa. Ce fac? | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni