Povești de mămici

Maternitatea este grea, insa nu din vina copilului | Demamici.ro

Maternitatea este grea.
Stii asta deja, o auzi la tot pasul, insa nimeni nu iti spune ca partea cu adevarat grea nu are nimic de-a face cu venirea copilului tau pe lume.

Maternitatea este grea atunci cand te intorci la munca si incerci sa gasesti un echilibru intre cele doua vieti ale tale.

Un echilibru intre casa, nevoile copilului, responsabilitatile de la munca si mentinerea unor relatii interpersonale sanatoase.

Toate acestea in timp ce ai de-a face cu oscilari hormonale, nemultumiri legate de aspectul noului tau corp, anxietati, sentimente de vina, nesigurante, somn putin, dar mai ales, sa te asiguri ca micutul tau e in siguranta, in timp ce te chinui sa afli si raspunsuri la noi intrebari existentiale, de tipul: „Cine sunt acum si de ce ma simt de parca traiesc viata altcuiva?”

Acestea sunt partile cu adevarat dificile cand spunem ca maternitatea este grea. Nu e copilul tau de vina. Tu esti de vina.

Iti este greu sa faci fata schimbarilor si sa te adaptezi noutatilor din viata. Cel putin, asta am invatat eu despre mine.

Iar din momentul in care am constientizat acest lucru, incerc sa invat si sa evoluez in fiecare zi.

Maternitatea este grea. Sunt zile in care inving, dar si zile in care aproape ma doboara

Cand spun ca aceasta perioada este dificila, chiar este. Sunt zile in care reusesc sa inving aceste stari, dar si zile in care maternitatea aproape ma doboara.

In schimb, sa fiu mama si sa imi iubesc copilul, nu este deloc greu. Este partea cea mai usoara.

Imi iubesc copilul, chiar si in momentele de cumpana. Este doar un copil si doar prin planset isi poate manifesta emotiile.

Micutul meu traieste intr-o lume plina de restrictii si limitari si invata si el cum sa faca fata frustrarilor. Iar acest lucru m-a facut sa-mi dau seama cat de important este sa fiu mai putin egoista, sa ma gandesc mai putin la problemele mele si sa ii ofer lui toata dragostea si intelegerea mea.

Maternitatea este grea, insa atunci cand imi golesc mintea de propriile frustrari si tot ce fac este sa ma bucur de dragostea copilului meu, lucrurile din viata mea par sa se mai aseze.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni