Știri interne

Mariana, gravida rănită în maternitatea din Mariupol, a născut o fetiță sănătoasă: „Sunt bine, dar este frig și bombardamentele nu se opresc!” | Demamici.ro

Mariana, gravida rănită în maternitatea din Mariupol, a născut o fetiță sănătoasă: „Sunt bine, dar este frig și bombardamentele nu se opresc!” Marianna Podgurskaya, bloggerița însărcinată care se afla în maternitatea din Mariupol în ziua în care unitatea spitalicească a fost lovită de rachetele rusești, a născut. Ucraineanca a adus pe lume o fetiță sănătoasă căreia i-a pus numele Veronika, în onoarea zeiței victoriei, Nike. Semnificația numelui Veronica provine din numele grecesc „Berenice”, care la rândul său este asociat cu zeița victoriei, „Nika”, care înseamnă „cea care aduce victoria”.

Mariana, gravida rănită în maternitatea din Mariupol, a născut o fetiță sănătoasă

Veronika a avut la naștere 3200 de grame. Jurnalista Olga Tokariuk, din Ucraina, susține într-o postare pe Twitter că o rudă a tinerei a vorbit cu aceasta la telefon și i-ar fi spus că sunt bine. „Sunt bine, dar este foarte frig la Mariupol și bombardamentele nu se opresc”, ar fi transmis femeia.

Mai mult decât atât, în presă au apărut și primele fotografii cu Marianna Podgurskaya și fetița sa.

Povestea Marianei, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol

Printre victimele atacului de la maternitatea din Mariupol s-a numărat și Mariana, o tânără ucraineancă cunoscută în online sub numele de gixie_beauty. Peste 65.000 de persoane îi urmăresc postările pe contul de Instagram, Mariana fiind o influenceriță cunoscută în comunitatea locală și națională ucraineană. Pe 10 martie, ziua în care a avut loc atacul, tânăra se afla internată în maternitatea din oraș. Rachetele au distrus în totalitate spitalul, transformând clădirea într-un morman de dărâmături. Imaginile cu tânăra rănită au ajuns virale. Autoritățile rusești au reacționat în mediul online, susținând că imaginile nu sunt autentice și că maternitatea nu era de fapt o maternitate, ci o bază militară.

Maternitatea din Mariupol, distrusă de bombele rusești. Trei persoane și-au pierdut viața

Pe 10 martie, maternitatea din Mariupol a fost lovită de rachetele rusești, fiind distrusă în totalitate. În urma atacului, 17 persoane au fost rănite, iar 3 și-au pierdut viața. Însuși președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre atrocitatea comisă de forțele ruse, cerând încă o dată închiderea cerului ucrainean. Potrivit presei internaționale, pe 10 martie, în urma atacului asupra maternității din Mariupol, cel puțin 17 persoane ar fi fost rănite (femei însărcinate, lăuze, copii, personal medical). Se pare că trei persoane și-au pierdut viața, printre care și o fetiță.

„Ce s-a întâmplat la maternitate este de o cruzime fără egal. Sper ca aceste crime de război să fie pedepsite și autorii lor să ardă în iad”, a scris primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, pe Telegram.

„Mariupol. Lovitură directă a trupelor ruse într-o maternitate. Oameni, copii sunt sub dărâmături. O atrocitate! Cât timp va mai fi lumea complicele care ignoră teroarea? Închideți spațiul aerian chiar acum! Opriți crimele!”, a fost reacția președintelui ucrainean.

Sursa foto: Evgeniy Maloletka

Vezi și: Povestea Marianei, femeia gravidă din maternitatea din Mariupol | Demamici.ro

Vezi și: Un băiețel din Ucraina trece granița singur și plânge în hohote VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Volodimir și Olena Zelenski, o dragoste adolescentină care a crescut într-o familie frumoasă. Președintele Ucrainei are doi copii | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână