Știri interne

Un băiețel de 3 ani jumătate din Tecuci a murit pe patul de spital. În urmă cu nici 24 de ore fusese diagnosticat cu faringo-amigdalită | Demamici.ro

Un băiețel de 3 ani jumătate din Tecuci a murit pe patul de spital. În urmă cu nici 24 de ore fusese diagnosticat cu faringo-amigdalită. Caz suspect în Tecuci. Matei Bejan, un băiețel în vârstă de 3 ani jumătate, a murit pe un pat de spital la mai puțin de 24 de ore după ce a fost diagnosticat cu faringo-amigdalită. Copilul a fost dus la doctor pentru consult. A primit diagnosticul de faringo-amigdalită și s-a întors acasă. Starea sa s-a deteriorat rapid, iar a doua oară când a ajuns la spital medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Familia acuză cadrele medicale de neglijență, iar conducerea spitalului susține că mama a refuzat inițial internarea.

Diana Bejan: „Până acum două zile viața noastră era perfectă. S-a năruit totul într-o clipă, din prea multă indiferență.”, a declarat mama copilului, potrivit Observator.

Pe 7 martie, seara, Matei a făcut febră. A doua zi dimineață, părinții l-au dus la spital. A fost diagnosticat cu faringo-amigdalită, iar medicii au recomandat internarea. Se pare că mama a refuzat-o și ar fi plecat acasă pe semnătură. Starea băiețelului a început să se înrăutățească în următoarele ore. Copilul a fost dus din nou la spital, însă de data aceasta starea sa de sănătate era foarte gravă.

Diana Bejan: „Dimineața era somnolent, M-am speriat foarte tare încât am chemat ambulanța. A început să dea din picioare și l-am întrebat dacă îl doare ceva. „Mi-e frig, mi-e foarte frig” a spus și am zis să mergem repede la spital. El țipa săracul din pătură: „Nu vreau la spital! Nu mă duce la spital!”

Un băiețel de 3 ani jumătate din Tecuci a murit pe patul de spital. Copilul urma să fie transferat la Galați

Matei a ajuns din nou în spitalul din Tecuci. Aici, starea sa de sănătate s-a agravat din ce în ce mai mult. După câteva ore, unul dintre cadrele medicale a constatat că este necesar un transfer către spitalul din Galați. Trupul micuțului nu a mai rezistat. Matei a murit pe patul spitalului din Tecuci.

Diana Bejan: „Era încleștat. Pur și simplu înțepenit. Când doamna doctor, dacă o putem numi așa, și-a dat seama că este depășită de situație și că totul este foarte grav, a zis: „Trebuie dus de urgență la Galați.” Dar abia atunci? Eu trag semnale de la 11, 12, zic aici. Nu mă bagă nimeni în seamă, imi spune că e normal să reacționeze așa.”

Punctul de vedere al spitalului din Tecuci

Potrivit conducerii spitalului, mama băiatului a refuzat inițial internarea și a revenit ulterior, după ce starea băiatului s-a degradat.

Liliana Neculiseanu, director medical: „Tot ce se prezintă cu ambulanța la spital se internează, dar nu putem să insistăm foarte mult. Dacă mama refuză, semnează o declarație și pleacă acasă. Copilul a fost perfuzat. I s-a administrat antibioticul necesar, conform diagnosticului și s-a întâmplat ca după o vărsătură să intre într-un stop cardio-respirator.”

Conducerea spitalului din Tecuci nu a început o anchetă internă în acest caz și susține că nu are motive să facă acest lucru. Părinții și-au înmormântat băiețelul și urmează să depună plângere la Colegiul Medicilor şi la Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi. Între timp, Poliția a deschis o anchetă și așteaptă raportul medico-legal.

Ce este de fapt „roșul în gât”?

Gâtul roșu este observat de către cadrul medical la examinarea faringelui, amigdalelor, palatului moale/ dur. Așadar, „rosul in gat” poate însemna un diagnostic de faringită acută, dar și amigdalită acută, faringo-amigdalită acută, herpangină, rinofaringită etc.

De asemenea, este bine de știut că „roșul în gât” însoțeste bolile copilăriei, cele virale: varicela, rujeola, oreion sau cele bacteriene: scarlatina, informează Irina Costache, medic pediatru.

Vezi și: Alexutu a murit la 2 ani si 4 luni. Scrisoarea plina de durere a mamei baietelului rapus de meningita | Demamici.ro

Vezi și: Lupta unei mame cu sistemul medical din Romania: „Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni