Povești de mămici

Mama e doar una, iar copilul stie. Mamica, imbratisata la nastere de fetita ei nou-nascuta VIDEO | Demamici.ro

Mamica, imbratisata la nastere de fetita ei nou-nascuta. Legatura emotionala creata intre mama si pruncul ei este cu siguranta cea mai puternica forma de iubire care poate exista.

Inca din timpul sarcinii, mama si bebelusul ajung sa dezvolte o conexiune aparte, greu de descris in cuvinte, dar care va continua pentru tot restul vietii.

Un bebelus vine pe lume fara sa cunoasca limbajul, fara sa stie cum sa isi poarte de grija sau cum functioneaza universul lui inconjurator. Stie doar un singur lucru: „Mama e doar una” si ii va simti prezenta, inca din primele clipe de viata.

Dovada este chiar aceasta poveste emotionanta, cand o fetita care abia a venit pe lume se agata cu putere de chipul mamei sale si ii ofera prima imbratisare.

Momentul magic s-a petrecut la Spitalul Santa Monica din Brazilia, in aprilie 2017, iar gestul fetitei nou-nascute a reusit sa aduca lacrimi de emotie chiar si in ochii medicilor care au operat-o pe mama.

Brenda Coelho de Souza, o mamica de 24 de ani, era nerabdatoare sa isi vada fetita, sa ii simta trupul firav pe pieptul ei, insa nici ea nu se astepta sa primeasca o asemenea dovada de afectiune.

„A fost un moment incredibil cand fiica mea m-a imbratisat pentru prima data. Medicii pur si simplu au ramas socati si nu le venea sa creada cat de afectuoasa a fost cu mine”, a marturisit Brenda.

Din acel moment, povestea micutei Agata Ribeiro Coelho, care si-a imbratisat mama pe masa de operatie, imediat dupa nastere, a devenit cunoscuta in lumea intreaga si a emotionat multe persoane.

Vezi si: 5 lucruri surprinzatoare despre a doua nastere: Expulzia va fi mai rapida! | Demamici.ro

Mamica, imbratisata la nastere de fetita ei nou-nascuta. Ce emotii simte fatul in uter

Incepand cu trimestrul 3 de sarcina, bebelusii pot percepe mult mai bine emotiile mamei si stimulii externi.

Desi inca nu este dezvoltat complet, fatul poate recunoaste vocea mamei sau mangaierile ei pe burtica. Legatura dintre mama si fat devine atat de puternica, inca din timpul sarcinii, incat copilul poate chiar sa preia o parte din emotiile mamei.

Conform cercetarii efectuate de „Association for Psychological Science” din SUA s-a descoperit ca un fat in varsta de pana la 6 luni este afectat de emotiile mamei.

Iar acest lucru nu este provizoriu. Starea emotionala a oricarei femei insarcinate poate sa ghideze felul in care copilul va vedea viata dupa nastere. Astfel, mai multe emotii negative inseamna o viata emotionala plina de stres pentru copil.

De asemenea, bebelusii pot plange in uterul mamei inca din saptamana 28 de sarcina. Insa, asa cum pot sa planga, bebelusii pot sa si zambeasca inca de cand sunt in burtica. Ecografiile 4D au aratat ca acestia au un zambet dragalas atunci cand el si mama se simt intr-o stare buna.

Vezi si: Stiati ca bebelusii plang in uter? 13 curiozitati despre sarcina | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână