Mamă la 58 de ani. Mulți i-au zis că e cam târziu să mai crească un copil, însă nu a renunțat: „E cel mai mare dar din viața mea” | Demamici.ro

Mamă la 58 de ani. Mulți i-au zis că e cam târziu să mai crească un copil, însă nu a renunțat: „E cel mai mare dar din viața mea”. Sunt unele femei care simt chemarea maternității încă de devreme în viață, de parcă aceea ar fi adevărata lor menire în această lume. Și mai sunt unele femei care își petrec aproape toată viața luptând să-și îndeplinească această menire.

Așa a fost și în cazul lui Carolyne Ness, o femeie din Marea Britanie, care a visat toată viața la o familie și se imagina mămică încă de la vârsta de 20 de ani. Însă viața avea alte planuri pentru ea, după ce a aflat că se confruntă cu niște probleme serioase de fertilitate, încă din prima parte a tinereții.

Au urmat două decade în care ea și partenerul ei nu au încetat să spere și să încerce să devină părinți, însă fără reușită.

Mamă la 58 de ani. Mulți i-au zis că e cam târziu să mai crească un copil, însă nu a renunțat: „E cel mai mare dar din viața mea”

La vârsta de 40 de ani, pentru Carolyne a urmat un nou moment de cotitură, atunci când ea și partenerul ei au decis să divorțeze.
Presiunea cauzată de incapacitatea de a avea un copil și divorțul, care a consumat-o emoțional, au făcut-o să ia decizia de a se muta din Anglia și să înceapă o nouă aventură în însoritul Sydney, din Australia.

Și-a reconstruit viața de zero, s-a adaptat unui nou climat, unui nou oraș, în cultura unei noi țări și și-a făcut numeroși prieteni care au ajutat-o să depășească momentul critic din viața ei.

Cu toate acestea, anii au trecut și vechea dorință de a deveni mamă a început să-și facă din nou simțită prezența. Ajunsese la vârsta de 50 de ani și tot nu reușise să-și țină în brațe copilul mult dorit și nici tratamentele de fertilitate nu păreau să dea în vreun fel roade.

„În Australia este interzis femeilor care depășesc vârsta menopauzei să se supună fertilizării in vitro, așa că nu mai aveam nicio șansă în țara în care alesesem să mă mut”, a povestit ea, potrivit Daily Mail.

Însă schimbările din viața ei aveau să apară tot printr-o călătorie într-o țară nouă. La vârsta de 52 de ani, Carolyne a ajuns tocmai în India, acolo unde a primit o serie de tratamente potrivite pentru problema ei, iar apoi a trecut prin procedura de inseminare artificială. Donatori au fost o femeie de 21 de ani din India și un bărbat european.

După mai bine de 30 de ani de încercări nereușite de a deveni mamă, Carolyne nu a mai avut putere nici să-și facă speranțe prea mari, așa că a lăsat totul în voia sorții.

A profitat de faptul că se afla în India și a decis să se relaxeze și să viziteze Taj Mahalul și orașele Agra și Jaipur. La întoarcerea din vacanță, a decis să-și facă un test de sarcină și mare i-a fost mirarea atunci când testul a ieșit, în mod miraculos, pozitiv.

Mamă la 58 de ani. A născut prin cezariană un băiețel perfect sănătos

Visul ei de-o viață s-a împlinit la vârsta de 58 de ani. Carolyne a reușit să ducă sarcina la termen și să nască un băiețel sănătos, pe nume Javed.

Micuțul a devenit lumina ochilor ei și nici măcar judecata celor din jur nu a împiedicat-o din a se bucura în fiecare zi de noua ei viață împreună cu copilul ei.

Astăzi, micuțul Javed are vârsta de 5 ani, iar Carolyne a ajuns la 64 de ani.

„Mulți dintre prietenii lui Javed au bunici care sunt de aceeași vârstă cu mine, însă eu le spun tuturor că sunt mama lui, nu bunica lui. Nu am niciun motiv să mă simt rușinată de nimic, chiar dacă multe persoane mi-au spus că sunt prea bătrână ca să mai cresc singură un copil”, a mai declarat Carolyne.

În curând, băiețelul ei va începe și școala, iar Carolyne și-a propus să trăiască cât mai mult, pentru a fi alături de băiețelul ei.

„Oamenii aceștia nu își dau seama cât sunt de fericită că mi-am îndeplinit visul de a deveni mamă. Am renunțat bucuroasă la „libertatea mea” și mă bucur de fiecare zi. Javed este un copil iubit, pe care l-am așteptat toată viața”, a mai mărturisit Carolyne.

Vezi și: Mamă la 52 de ani. După 6 ani de tratamente și încercări, a devenit mamă de băiețel. Cuplul își mai dorește copii | Demamici.ro

Vezi și: Mama la 52 de ani! Marcela si Dorin si-au pierdut fiul in tragedia de la Colectiv, dar Dumnezeu le-a daruit o fetita | Demamici.ro

Vezi și: Povestea Lucianei, mama care a crezut că este la menopauză, dar a născut un bebeluș macrosom, de cinci kilograme | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână