Featured

Mama chiar stie ce-i mai bine pentru copilul ei, intuitiv? Explicatia cercetatorilor | Demamici.ro

Mama chiar stie ce-i mai bine pentru copilul ei, intuitiv? O mama nu suporta sa-si auda puiul plangand neconsolat mult timp. Lacrimile si sunetele inalte scoase de bebelusul ei ii creeaza o stare de neliniste, disperare si dorinta de a-si strange imediat copilul la piept pentru a-l linisti. Este ceva cat se poate de normal, sustin cercatatorii.

Plansul copilului activeaza o anumita zona din creierul mamei care o face sa reactioneze imediat in momentul in care bebelusul ii solicita prezenta. Asadar, mamicilor, nu va suparati pe tatii care nu sunt la fel de prompti ca si voi in linistirea micutilor.

Mamicile simt ce este mai bine pentru copilasii lor? Instinctul matern este rezultatul actiunii hormonilor asupra comportamentului nostru.

Un studiu a demonstrat faptul ca fetitele tind sa-si imite mamicile in ceea ce priveste comportamentul matern inca de la 2 anisori, pe cand baietii nu fac asta. Asadar, instinctul matern are de-a face cu bagajul genetic.

Mai mult decat atat, chimia isi spune cuvantul. In momentul in care femeia devine mama, secretia de oxitocina (hormonul fericirii si atasamentului) creste semnificativ.

Mama chiar stie ce-i mai bine pentru copilul ei, intuitiv?

Aceasta substanta te inunda in momentul in care iti privesti copilasul, ii atingi pielea, il hranesti si asa mai departe. Hormonul are un rol esential in crearea legaturii mama-copil. Oxitocina este un hormon mai puternic decat un drog. Oficial, il numim dragoste 🙂 .

Cat despre intuitia materna, putem spune ca ea exista, cu siguranta. O mama stie si simte cand ceva nu este in regula cu copilul ei, dar nu din cauza unui fenomen paranormal, ci datorita timpului indelungat pe care o mama il petrece cu copilul ei.

Astfel se face ca ea ajunge sa-l cunoasca cel mai bine si identifica cu mai multa usurinta modificarile de comportament sau dispozitie ale micutului.

Existenta instinctului matern natural este indubitabila. El exista la toate speciile si datorita lui mamele isi protejeaza, ingrijesc si hranesc puii.

Foto: Julie Johnson

Citeste si:

MAMICO, NU-TI LASA BEBELUSUL SA PLANGA! CE SE INTAMPLA IN CORPUL UNUI COPIL LASAT SA PLANGA PREA MULT

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână