Inteligenta copilului – de la cine o mosteneste! Parerea specialistilor | Demamici.ro

Cand doi adulti aleg sa aduca pe lume un copil, de regula, isi doresc ca cel mic sa ia ce e mai bun de la amandoi si sa fie o fuziune reusita a celor mai frumoase trasaturi fizice. Ei bine, se pare ca in cazul inteligentei nu vorbim despre o fuziune, ci doar unul dintre parinti este responsabil de transmiterea acesteia sau cel putin asta sustin cercetatorii „genelor conditionate”. Potrivit studiului, citat de psychology-spot.blogspot.ro, femeile sunt cele care transmit copiilor mostenirea intelectuala.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa studiul genelor conditionate. Acestea pot fi transmise de ambii parinti, insa gena mostenita de la tata se dezactiveaza, in timp ce cea mostenita de la mama se activeaza. Cei mici vor mosteni inteligenta de la mama pentru ca genele inteligentei se afla pe cromozomul X.

Studiul nu este primul care o plaseaza pe mama in postura de raspunzatoare pentru inteligenta copilului. Primele cercetari in acest domeniu au fost realizate la Universitatea Cambridge in anul 1984 si au concluzionat ca genele transmise de mama contribuie cel mai mult la dezvoltarea centrului gandirii.

Si scotienii s-au implicat in problematica mai sus dezbatuta. Au facut un studiu in Glasgow care a avut ca esantion tineri cu varste intre 18 si 22 de ani. Cercetatorii au observat ca acesti tineri aveau coeficientul de inteligenta mai apropiat de cel al mamelor decat de al tatilor.

De asemenea, pentru dezvoltarea buna a creierului, copiii au nevoie de un contact fizic si emotional strans cu ambii parinti. S-a demonstrat stiintific faptul ca afectiunea copiilor cu mama este strans legata de felul in care se dezvolta anumite zone din creier. Inteligenta copilului trebuie stimulata incontinuu prin activitati si incercari specifice.

Asadar, mamicilor, nu conteaza daca partenerul vostru este vreun Einstein sau din contra. Potrivit specialistilor sunteti singurele responsabile de inteligenta copiilor vostri.

Foto: Brittany Simuangco

Citeste si:

MAMA CHIAR STIE CE-I MAI BINE PENTRU COPILUL EI, INTUITIV? EXPLICATIA CERCETATORILOR | DEMAMICI.RO

MAMICO, NU-TI LASA BEBELUSUL SA PLANGA! CE SE INTAMPLA IN CORPUL UNUI COPIL LASAT SA PLANGA PREA MULT

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni