Știri externe

La 11 ani, o fetiță cu autism face masterul în inginerie și matematică. Visul ei este să ajungă astronaut | Demamici.ro

La 11 ani, o fetiță cu autism face masterul în inginerie și matematică. Visul ei este să ajungă astronaut. Adhara Perez este unul dintre copiii geniali ai momentului, cu un coeficient de inteligență mai mare chiar și decât al celebrilor Albert Einstein sau Stephen Hawking.

La vârsta de 11 ani, fetița originară din Mexic a reușit mai multe performanțe. Și nu a lăsat nimic să-i stea în cale, nici măcar diagnosticul de autism pe care l-a primit la vârsta de 3 ani.
Fetița genială cu un IQ de 162 s-a născut și trăiește într-un cartier sărac din Ciudad de Mexico și este dovada vie că micuții cu autism sunt cu adevărat speciali.

La 11 ani, o fetiță cu autism face masterul în inginerie și matematică

Pentru Adhara și părinții ei a fost foarte clar încă de la o vârstă fragedă că este un copil special. La vârsta de 3 ani a fost diagnosticată cu autism și în anii ce au urmat a început să se lovească de un val de prejudecăți din partea colegilor și profesorilor de la școală.

Fetița a învățat de una singură algebra și Tabelul lui Mendeleev, din dorința de a-și învinge plictiseala.

Cursurile școlii la care era înscrisă nu satisfăceau curiozitatea și mintea ageră a micuței Adhara, iar la un moment dat, mama fetei a dus-o la terapie, crezând că este deprimată. Specialiștii au sfătui-o pe mamă să își înscrie fetița la o școală de copii supradotați.

„Profesorii nu erau foarte empatici. A început să se excludă, nu voia să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită. Putea să meargă la școală pentru o vreme, dar apoi nu mai putea, adormea, nu mai voia să facă lucruri. Era foarte deprimată, oamenii nu aveau empatie, făceau glume pe seama ei”, a mărturisit mama fetiței, pentru Marie Claire Mexico.

În prezent, Adhara urmează cursurile unui master în inginerie și matematică, iar visul ei cel mare este să lucreze la NASA. De altfel, fetița deja lucrează cu Agenția Spațială Mexicană din dorința de a promova dragostea pentru misterele spațiului, printre copiii de vârsta ei.

Adhara vrea să cucerească spațiul: „Vreau să merg în spațiu și să colonizez Marte”

La 11 ani, o fetiță cu autism face masterul în inginerie și matematică. Științele, matematica și misterele spațiului sunt pasiunile Adharei, copila al cărei coeficient de inteligență îl depășește pe cel al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking. În fiecare zi se dedică visului ei cel mare și anume, să lucreze la NASA și să facă parte din echipa de oameni care vor coloniza planeta Marte.

„Vreau să merg în spațiu și să colonizez Marte. Dacă nu îți place locul în care te afli, imaginează-ți unde vrei să fii. Eu mă văd la NASA, așa că merită o încercare”, a declarat și puștoaica pentru revista mai sus citată.

Vezi și: Andrei, fiul de 32 de ani al Manuelei Hărăbor, are autism. Diagnosticul l-a aflat în primul lui an de viață: „S-a întâmplat ceva în luna a 10-a” | Demamici.ro

Vezi și: Copilul meu a fost diagnosticat cu autism. Pași de urmat, terapii și sfaturi de la Violeta Mihalașcu, psiholog clinician și analist comportamental | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni