Vacanțe

Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat | Demamici.ro

Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat. Se spune că o mamă bună e o mamă care știe să-și ia câte o binemeritată pauză din când în când.

O mamă relaxată are bateriile încărcate și răbdarea la 100%, așa că poate face față cu brio tantrumurilor minunate ale unui toddler, mofturilor la mâncare, tavălelilor din mijlocul magazinului, urletelor de la plecarea de la locul de joacă. Sună cunoscut? 😉

Nu toate mamele își permit luxul de a pleca în vacanțe doar cu soțul sau cu prietenele, ba mai mult decât atât, nici nu vor asta. Pentru o mamă bucuria e să-și vadă copilul fericit și împlinit, chiar dacă asta înseamnă mai multă muncă pentru ea.

Cu toate astea, dacă îți dorești o vacanță relaxantă ai nevoie de ajutor în selectarea locației perfecte. Noi am discutat cu cei de la Travel Planner. Îi cunoșteam din recomandările prietenilor. Știam că sunt o agenție de încredere, cu mulți ani de experiență în spate și cu super review-uri, așa că am mers pe mâna lor cu toată încrederea.

Ei ne-au recomandat hotelul Kaliakra 4* din Albena și într-adevăr a fost o opțiune care ni s-a potrivit mănușă.

Înainte cu câteva zile de plecare, am fost foarte plăcut surprinși să primim un e-mail de la Travel Planner cu un check list. Erau trecute acolo: numărul de telefon de urgență la care puteam contacta agenția în caz de ceva, documentele de care aveam nevoie pentru vacanță, un link de unde puteam descărca voucher-ul de vacanță.

Mai mult decât atât, agenții de la Travel Planner s-au ocupat de documentarea pe care în mod normal trebuia să o facem pe cont propriu. Am regăsit în e-mail absolut toate informațiile de care aveam nevoie pentru plecare: cât costa vigneta, de unde se poate cumpăra, link către aplicația online, unde e cel mai bun curs valutar pentru schimbarea banilor, informații referitoare la vreme, recomandări cu privire la locurile de parcare pentru mașină, sfaturi de urmat în timpul pandemiei. Absolut tot.

Dacă veți apela la ei, și noi vă recomandăm s-o faceți cu încredere, vă veți convinge de profesionalismul și seriozitatea lor.

Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat

Buuun, acum revenind la locație. Vacanța în Albena, ideală pentru familiile cu copii

Plaja – Albena Beach are un nisip perfect. Exact așa l-am descrie. Plaja este enormă, are undeva la 500 de metri lățime și o granulație fină. Intrarea în mare este foarte lină, înclinația fiind mică. Așadar, este o plajă ideală pentru familiile cu copii.

Clara s-a bucurat și de apă, dar și de nisipul fin. S-a jucat cu orele sub umbrelă. A umplut basculante cu nisip și a cărat găleți cu apă de cred că a făcut febră musculară (da, e fetiță, dar are o pasiune pentru mașini 😁).

Ideea e că am avut și noi timp de respiro și de savurat câte o bătură rece. Aaa și încă un aspect important. Locul este ideal pentru turiștii care nu sunt fan temperaturi caniculare. În timpul verii temperatura aerului este de aproximativ 25 grade Celsius și bat vânturi răcoritoare, specifice mării.

Dacă sunteți pasionați de sporturi acvatice, aveți o mulțime de variante pe această plajă: schi nautic, barca, de conducere, de echitatie, banana, ski nautic, para-sailing, yachting, surfing, jet-uri, pescuit subacvatic, volei pe plajă.

Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat

CazareaHotelul este fix pe malul mării, la nici un minut de plajă. 2 sezlonguri și o umbrelă sunt incluse în prețul cazării, așadar nu mai trebuie să scoateți niciun ban din buzunar. La fel și la piscine.

Noi am fost cazați la etajul 8, cu vedere directă spre mare. Din fericire sunt foarte multe camere cu această priveliște, așadar dacă ajungeți la locație să solicitați neapărat vederea spre mare. Merită!

Camera dublă standard are 22 mp, cu 2 paturi de 1 persoană plus o canapea extensibilă. Camera dublă superioară este mai spațioasă. Are 40 mp. În fiecare cameră există aer condiționat, TV, seif, mini bar, internet wireless.

De asemenea, veți găsi un loc pentru prepararea ceaiului și a cafelei. Ceea ce nu am văzut în cameră a fost uscătorul de păr. Așadar, doamnelor, să țineți cont de acest aspect și să nu uitați să-l puneți în bagaj.

Pe lângă plaja superbă, aveți acces la mai multe piscine. Două foarte mari, cu apă adâncă, până la 2 metri și una pentru copii, dotată cu tobogane. Clara a fost pur și simplu înnebunită de piscina mică și chiar dacă apa nu era foarte caldă, cu greu reușeam s-o scoatem de acolo.

Alerga și se urca în tobogan cu o viteză uluitoare. Chiar râdeau „vecinii” de șezlong: „Cred că dacă iese din apă nici nu poate merge bine în picioare și ea se cațără peste tot!”, ne-a spus râzând un domn. Da, știm, cunoaștem, dar tocmai energia asta a ei ne ajută să ne menținem în formă 😄), mai ales la all inclusive.

Mancarea – Este variată, cu meniuri pentru toate gusturile și pentru cele care preferă mâncarea sănătoasă, dar și pentru cei care vor să renunțe la diete și la restricții măcar pentru câteva zile.

Clara are 2 ani și 3 luni. Am avut ce să aleg și pentru ea. A mâncat pește cu broccoli, paste, carne de pui sau de porc cu legume, clătite și iaurt dimineața, lapte cu cereale etc. Dacă aveți copil sub 1 an, nu veți găsi un baby corner cu mâncare necondimentată. Așadar, ca variante aveți iaurtul și fructele. Să țineți cont de acest aspect dacă veniți cu un bebe mic.

Activități – Nu aveți cum să vă plictisiți la această locație. Există un club pentru copii unde cei mici pot face diverse activități tematice care se schimbă zilnic. Clara a învățat un dans african și și-a făcut propria medalie :).

Echipa de entertainment este formată doar din tineri. Ei se ocupă de organizarea jocurilor, de discoteca pentru copii (în fiecare seară pe plajă de la 20:30), de sport (gimnastică aerobică în apă), dar și de spectacolele de seară care se țin în aer liber, într-un spațiu special amenajat al hotelului. Noi am asistat la un spectacol de acrobații, iar Clara a aplaudat încontinuu, chiar și când nu era cazul 😁).

Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat

StațiuneaAlbena este superbă. Este o stațiune care îți pune la dispoziție o mulțime de activități. De la sporturile pe plajă pe care le menționam anterior, la un aquapark imens (construit pe o suprafață de aproximativ 40.000 de metri pătrați). Dacă discutați cu cei de la Travel Planner vă vor oferi mai multe detalii despre tarifele de intrare și condiții.

În plus centrul stațiunii este foarte animat. Noi am închiriat o mașinuță electrică pentru o oră și am vizitat toată stațiunea. A fost 35 leva pentru o oră, dar a meritat din plin. Puteți opta și pentru una cu pedale. Este mai ieftin, însă pentru noi era imposibil să pedalăm cu cea mică așa că am optat pentru cea electrică.

Sunt o mulțime de puncte de atracții pentru copii. Noi, în două seri consecutive, nu am reușit să facem mai mult de 100 de metri. Clara a ținut neapărat să-și testeze limitele. Cu ocazia asta am descoperit că nu are pic de frică de înălțime 😏.

Locul ei preferat era trambulina cu ham unde un băiat foarte talentat o făcea să zboare muuulți metri in aer. Cam prea mulți aș spune eu ca mamă, dar după bucuria ei, nu cred că i-a fost frică vreo secundă.

Unele locuri destinate copiilor pun la dispoziție dezinfectant, însă altele nu. Așadar, recomandarea noastră este să aveți tot timpul unul la îndemână pentru dezinfectarea mâinilor, dar și a suprafețelor cu care copilul intră în contact, pe cât posibil (ex: volanul unei mașinuțe etc).

Distanțarea în pandemie – Grija ține cam de fiecare în parte, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să păstrăm distanța față de cei din jur, deși în unele circumstanțe este greu să o faci.

Personalul din hotel poartă măști și mănuși în permanență. În lifturi sunt specificate regulile pe care turiștii trebuie să le respecte, iar dispensere cu dezinfectant se găsesc pentru tot. Mesele sunt distanțate. Există opțiunea să mânânci și pe terasă. Șezlongurile sunt așezate de asemenea la distanță.

Ar mai fi de povestit multe. Dacă aveți curiozități, nu ezitați să ne adresați întrebările în comentarii. Ne puteți scrie pe Facebook, dar și pe Instagram.

Noi recomandam hotelul Kaliakra 4* din Albena. Este o locație în care ne-am simțit foarte bine și în care am reveni cu drag. Apropo, unul dintre „vecinii de șezlong” era pentru a 12-a oară cazat la acest hotel.

Travel Planner a pregătit o listă cu oferte promoționale în luna august pentru Bulgaria 2020. Dacă vă grăbiți, puteți să vă rezervați vacanța la un super preț. Aruncați un ochi. Sunt reduceri foarte mari în acest sezon! 😉

Vezi si: Vacanță cu copii. Activități de făcut în Sunny Beach și impresii despre DIT Majestic Beach Resort | Demamici.ro

Vezi si: Evrikaaa! Da, am descoperit o super locație de vacanță pentru familiile cu copii. Review despre DIT Hotel Evrika Beach Club Sunny Beach | Demamici.ro

Vezi si: Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Vezi si: Vacanță cu copii la White Lagoon, Bulgaria! Criteriile după care am selectat destinația de concediu | Demamici.ro

Vezi si: Vacanta – cel mai frumos cadou pe care il poti oferi familiei tale | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

6 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni