Copiii cu pielea neagra si parul blond natural. Miracolul determinat de o gena mutant | Demamici.ro

Copiii cu pielea neagra si parul blond natural. Miracolul determinat de o gena mutant. Cine sunt melanezienii, nascuti cu pielea neagra si parul blond natural? Populatia care fascineaza prin aspectul occidental traieste intr-o subregiune a Oceaniei si cuprinde mai multe tari: Fiji, Vanuatu, Insulele Solomon, Noua Caledonie si Papua Noua Guinee.

Melanezienii prezinta un genom neidentificat la specia umana si care determina pielea inchisa la culoare, dar si parul blond.

Vreme de multi ani, parul blond era atribuit rasei caucaziene. Insa, iata, aceasta populatie care face exceptie de la regula fascineaza si astazi prin trasaturile ei.

De la canibalism, la crestinism. Cine sunt cu adevarat melanezienii si de ce arata astfel

Pana de curand, populatia indigena melaneziana obisnuia sa practice canibalismul, vanatoarea, chiar si rapirea si inrobirea altor indivizi. Aceste practici sunt intalnite si astazi la triburile Asmat.

Odata cu contactul cu civilizatia europeana, populatia melaneziana a devenit predominant crestina. Peste 90% din populatie traieste in mediu rural.

Melanezienii din Insulele Solomon au atras atentia unor fotografi, care au incercat sa surprinda contrastul uluitor dintre pielea inchisa la culoare si prul blond natural. O piele mai inchisa chiar si decat cea a negrilor din Africa care contrasteaza cu parul lor blond.

Copiii cu pielea neagra si parul blond natural. Miracolul determinat de o gena mutant

Un genetician din Canada a condus un studiu prin care a analizat saliva si parul a 1209 melanezieni din Insulele Solomon. Comparand 43 de melanezieni cu parul inchis la culoare si 43 de melanezieni cu parul blond, el a descoperit ceva uluitor.

Indivizii cu parul blond erau purtatorii unei extra gene mutante, aceeasi gena intalnita si la 26% din populatia de pe Insula.

Melanezienii se nasc cu gena TYRP1, responsabila pentru parul blond, insa este o gena diferita de cea a caucazienilor. De asemenea, populatia mai prezinta si un nivel crescut de melanina, responsabila pentru pielea foarte inchisa la culoare.

Interesant este faptul ca gena TYRP1 este o gena recesiva. Acest lucru face ca parul blond sa fie mult mai pronuntat la copii, iar odata cu inaintarea in varsta parul se inchide si el.

Vezi si: Un cuplu de africani a adus pe lume un bebeluș „alb ca zăpada” | Demamici.ro

Vezi si: Moștenire genetică de invidiat. Mama, model blond cu ochii albaștri, iar tatăl – fotbalist nigerian | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână