Tu - mamă și femeie

Hormonul maternitatii te face sa te comporti asa. Ce se intampla in creierul unei mame cand bebelusul plange | Demamici.ro

Hormonul maternitatii te transforma. Alaturi de multe alte schimbari pe care le vei observa la tine, dupa ce ai devenit deja mama.

Daca in perioada sarcinii inca te ingrijorau anumite aspecte ce tineau de venirea bebelusului pe lume, dupa ce ai nascut, vei observa ca lucrurile se vor petrece intr-un mod tot mai natural, iar organismul tau are grija sa se adapteze si sa se pregateasca si pentru acest moment.

Ce este hormonul maternitatii?

Nu este un mit, este cat se poate de real. Acest hormon este oxitocina eliberata in doze mari in timpul travaliului, dar si in perioadele de alaptare. Acelasi hormon este responsabil de modificarea creierului unei mame, spre exemplu, felul in care reactioneaza la emotiile copilului.

Creierul mamicii devine mult mai sensibil la plansul copilului, datorita acestui hormon

Daca vreodata iti faceai griji ca bebelusul tau va plange noaptea,iar tu nu il vei auzi, afla ca nu ai motive de ingrijorare.

Hormonul maternitatii produce schimbarile necesare in creierul tau, astfel incat, siguranta copilului sa fie primordiala. Vei reactiona instant la nevoile copilului tau, indiferent ca dormi sau nu.

Atunci cand bebelusii plang, noi, ca parinti, nu prea stim exact ce avem de facut, ce ii lipseste, ce il deranjeaza. Asa ca incercam diverse lucruri la inceput. Fie schimbam scutecul, fie il hranim sau incercam sa il leganam in brate. In cele din urma, ajungem sa ne obisnuim cu nevoile lui si sa reactionam instinctiv.

Totodata, multumita acestui efect stimul-reactie, ajungem in scurt timp sa intelegem fiecare tip de planset si il asociem cu o anumita nevoie a copilului, ceea ce usureaza relationarea dintre mama si prunc.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

17 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni