Studiu ingrijorator: 95% din mancarea pentru bebelusi din magazine contine metale toxice | Demamici.ro

Studiu alarmant: 95% din mancarea pentru bebelusi contine metale toxice. Se intampla in Statele Unite ale Americii, acolo unde parintii sunt avertizati cu privire la pericolele la care isi expun copiii.

Potrivit unui studiu recent, aproape toata mancarea pentru bebelusi din comert este toxica. Mai exact, 95% dintre alimentele de acest fel contineau metale toxice printre care cadmiu sau mercur. Unele alimente contineau chiar si arsenic, peste limita acceptata, anunta CNN.

Mancarea pentru bebelusi. Care sunt cele mai periculoase produse

In urma analizei, s-a descoperit ca o anumita categorie de produse indica un nivel extrem de mare de substante toxice. Este vorba de mancarea pentru bebelusi pe baza de orez, atat mancare gatita, dar si cereale.

La acestea se ma adauga preparatele pe baza de cartof dulce, dar si sucurile din fructe.

Specialistii avertizeaza cu privire la efectele nocive pe care le pot avea astfel de substante cand sunt ingerate de copil. Ele pot afecta sever dezvoltarea bebelusului.

Un studiu din 2004, efectuat pe un grup de copii din Bangladesh, a concluzionat cel mai bine cum sunt afectati copiii, dupa ce au baut apa contaminata cu arsenic. Astfel, in intervalul de varsta de 5-15 ani, consumul de apa infestata a crescut cu 50% sansele ca IQ-ul unui copil sa se diminueze cu 0.4 puncte.

Arsenicul este un element chimic ce se gaseste in mod natural in sol si roci si a fost folosit ca ingrasamant sau pesticid.

Exista doua tipuri de arsenic:

– anorganic: se gaseste in sol, roci, steril si apa, considerat cea mai periculoasa forma;
– organic: se gaseste in animale si plante si este mai putin daunator decat cel anorganic.

In general, el poate avea efecte benefice asupra organismului si este eliminat apoi prin urina. Insa, o cantitate care depaseste limita acceptata de organism poate fi nociva, iar in cazuri extreme, fatala.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni