Copiii crescuti de bunici ajung adulti mai fericiti | Demamici.ro

Copiii crescuti de bunici se transforma in niste adulti mai fericiti. Bunicii care isi dedica timpul nepotilor ajung sa traiasca mai mult.

Acestea sunt concluziile unui studiu recent condus de Universitatea din Oxford.

Nu e usor sa cresti un copil, mai ales atunci cand concediul de maternitate se incheie si esti nevoita sa te intorci la munca. Si, in timp ce unele mame aleg o bona, nimic nu se compara cu educatia pe care o pot primi copiii crescuti de bunici.

Asadar, dragi parinti, acolo unde exista posibilitatea, incercati sa contati cat puteti de mult pe sprijinul parintilor. Acest lucru ii va face bine si copilului si va ajunge sa le ofere si celor in varsta un nou sens vietii.

Nepotii sunt lumina ochilor bunicilor

Desigur, stim cu totii, bunicii sunt cei care ii rasfata pe cei mici cu cadouri, deserturi gustoase, dar si cu cele mai bune sfaturi de viata. Toate astea influenteaza copilul intr-un mod pozitiv.

In urma studiului s-a descoperit ca micutii care au parte si de dragostea bunicilor ajung la maturitate niste persoane stabile emotional si mult mai fericite.

Sprijinul emotional pe care un bunic il poate oferi nepotului sau este vital, mai ales atunci cand exista tensiuni in familie. Uneori, parintii, coplesiti de sarcinile zilnice, sunt mai putin atenti la nevoile copilului.

Bunicii au tot timpul din lume, nu se mai grabesc nicaieri. Copilul isi gaseste imediat un confident in bratele bunicii sau ale bunicului, mai ales atunci cand familia se confrunta si cu o situatie de criza.

Copiii crescuti de bunici, beneficii de ambele parti

Conexiunea puternica dintre nepoti si bunici aduce beneficii si celor mai in varsta. Acelasi studiu a descoperit ca persoanele in varsta care au grija de nepotii lor isi prelungesc simtitor viata.

Plimbarile in parc, zambetul si energia pura a celor mici devin, astfel, inamicul numarul 1 al problemelor de sanatate.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni