Gravida, depistata cu COVID-19, refuzata de Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Medicii au protestat VIDEO | Demamici.ro

UPDATE 16:00: Femeia a avut nevoie de un consult de specialitate intrucat a acuzat niste dureri. Gravida a fost confirmata cu noul coronavirus. Dupa protestul medicilor, gravida a fost din nou transferata la Spitalul de Boli Infectioase.

Gravida, suspecta de coronavirus, refuzata de Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Mai multe cadre medicale de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi au iesit in curtea spitalului, in semn de protest, dupa ce la unitatea spitaliceasca a fost adusa o femeie insarcinata, suspecta de infectie cu COVID-19.

„Nu avem echipamente, nu avem echipamente! E un abuz, e un abuz. E legat de Cuza-Voda”, au scandat cadrele medicale, in curtea spitalului.

Se pare ca la unitatea spitaliceasca a fost adusa o femeie insarcinata, suspecta de coronavirus. Gravida ar fi fost adusa la maternitate de la Spitalul de Boli Infectioase, cu autospeciala.

Zeci de cadre medicale au iesit in curtea spitalului si au protestat, in timp ce pacienta se afla in autospeciala. Au vrut sa traga un semnal de alarma si sa spuna ca nu pot trata pacienti suspecti de coronavirus daca nu au echipamente de protectie adecvate menite sa-i protejeze. Spun ca se simt vulnerabili.

Vezi si: Baietel de 5 ani, diagnosticat cu COVID-19. Marturisirile mamei: „Ma intreba daca va muri!” | Demamici.ro

Gravida, suspecta de coronavirus, refuzata de Maternitatea Elena Doamna din Iasi

Mai mult decat atat, angajatii maternitatii au sustinut ca transferul a fost un abuz intrucat spitalul nu era de garda astazi. Potrivit angajatilor, gravida ar fi trebuit dusa la Maternitatea Cuza Voda din Iasi.

Angajatii asteapta decizia conducerii spitalului. Cadrele medicale sunt ingrijorate ca scenariul pe care l-am vazut la Suceava s-ar putea crea si in Iasi.

Situatia a starnit ingrijorare maxima. A durat ceva vreme pana cand femeia a fost coborata din autospeciala SMURD si dusa in clinica, in sala de nasteri.

La spital au ajuns si doi medici de la Maternitatea Cuza Voda. Doar unul dintre ei purta un combinezon adecvat.

Cei doi doctori de la Maternitatea Cuza Voda au asteptat cateva zeci de minute in curtea spitalului pana sa poata intra in clinica, pana sa li se permita accesul.

Vezi si: O gravida care a nascut la Medlife, depistata cu COVID-19 | Demamici.ro

Vezi si: O mama, nevoita sa stea departe de fiul ei aflat pe moarte, din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni