Fetita de 8 ani, aruncata din masina, in timpul unui accident! Micuta nu purta centura de siguranta VIDEO | Demamici.ro

Fetita de 8 ani, aruncata din masina, in timpul unui accident! Viata unei fetite de 8 ani din Prahova s-a terminat brusc in urma unui teribil accident de circulatie. Autoturismul in care se aflau fetita, fratele si mama acesteia, era condus de un barbat in varsta de 58 de ani, fost politist.

Se pare ca soferul nu a oprit la indicatorul „STOP” si a fost lovit in plin de un alt autoturism care circula regulamentar. In urma impactului, micuta a fost pur si simplu aruncata din masina. Maria s-a lovit puternic la cap si a murit cateva ore mai tarziu, la spital.

In Baicoi, localitatea in care s-a produs accidentul, soferul a realizat ca a gresit drumul spre casa si a deviat de la traseu.

„A deviat de la drum, a vrut să întoarcem și într-o fracțiune de secundă am fost loviți. Noi în față n-am avut nimica, am avut centură. Toți din spate nu au avut centură, a fost o greșeală mare. Nici n-am apucat să o iau în brațe să vorbesc cu ea. Era un copil, cum să va spun, plin de viața”, a declarat Dragos Bogdan, fratele fetitei, potrivit stirileprotv.ro.

Mama copilei a inceput sa tipe de durere cand si-a dat seama ca fetita ei zace inerta pe asfalt. Si-a pus mainile in cap si nu stia ce sa mai faca.

Fetita de 8 ani, aruncata din masina, in timpul unui accident! Centura de siguranta poate salva vieti!

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere si trage un semnal de alarma asupra consecintelor dramatice rezultate din nerespectarea normelor de siguranta.

Adrian Placinta, inspector principal Poliția Rutieră Prahova: „Pasagerii minori cu înălțimea de 135 de cm trebuie să fie fixați în dispozitive de retenție omologate, iar cei peste această înălțime pot ocupa locurile adulților cu condiția că centură de siguranță să fie adaptată, dar astfel să nu ajungă în zona fetei sau a gâtului.”

Centura de siguranta este cel mai eficient mijloc de protectie in timpul unui accident rutier. In cazul unui impact, pasagerii din spate pot fi proiectati peste cei din fata, lucru ce ar duce la ranirea tuturor pasagerilor din masina.

Centura are un rol foarte important in a proteja coloana vertebrala in timpul unui impact. Aceasta mentine corpul intr-o pozitie cat mai stabila in timpul accidentului, astfel reducand riscul de paralizie in urma unor traumatisme puternice.

Pasagerii care nu poarta centura de siguranta risca sa fie proiectati in afara masinii in timpul unui accident, exact ce s-a intamplat si in cazul de fata. Poate ca centura i-ar fi salvat viata fetitei de 8 anisori. Acum, familia distrusa de durere se va intreba o viata ce s-ar fi intamplat daca Maria ar fi purtat centura. I-ar fi salvat viata? Ar fi fost in continuare o familie unita si fericita? Din pacate orice intrebare si orice gand e tardiv.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână