Fetita Adelinei Pestritu se trezea si de 15 ori pe noapte. Mamica celebra a gasit rezolvarea: „Plansul nu a omorat pe nimeni!” | Demamici.ro

Fetita Adelinei Pestritu se trezea si de 15 ori pe noapte. Mamica celebra a gasit rezolvarea. Adelina Pestritu le-a marturisit urmaritorilor din spatiul virtual una dintre problemele avute cu Zenaida, fetita sa de 1 an jumatate. Micuta Zeny s-a obisnuit sa adoarma plimbata in brate sau cu masina, in fiecare noapte.

Mai mult decat atat, ori de cate ori se trezea pe parcursul unei nopti, parintii erau nevoiti sa faca kilometri cu ea in brate sau in masina pentru a o putea adormi la loc. Situatia devenise insuportabila pentru Adelina Pestritu si pentru sotul sau.

Daca in primele saptamani dupa nastere aveau de plimbat 3 kilograme, in ultimele luni lucrurile au devenit din ce in ce mai grele, la propriu. Zeny a crescut, iar cele 10 kilograme isi spuneau cuvantul in orele in care mamica celebra o plimba in brate.

Vezi si: Ciclul de 90 de minute – cum iti poti adormi bebelusul usor | Demamici.ro

Fetita Adelinei Pestritu se trezea si de 15 ori pe noapte. Mamica celebra a gasit rezolvarea

„Am avut nopti in care ne-a trezit s-o plimbam si de 15 ori/noapte. Practic atipeam si ma ridicam. Repeat, please! ;))) Uneori mai facem cu schimbul cu Virgil in functie de programul de activitate de a doua zi.

Coloana mea vertebrala a rezistat eroic in tot acest timp. Mai un masaj, mai o compresa calda, un brau (ca bunicu’) 🤭 Nu de putine ori inainte de somn trebuia sa o plimbam ore intregi pana voia sa adoarma. Funny, dar deloc placut pentru sanatatea noastra, atat fizica, dar si psihica”, a scris Adelina Pestritu pe blogul personal.

Vezi si: Avantajele co-sleeping-ului – motivele pentru care am ales sa dorm cu bebelusul in acelasi pat

Pentru ca a ajuns la capatul puterilor, Adelina a decis sa apeleze la un somnolog. Cu tot cu programare facuta, vedeta era atat de hotarata sa puna punct acestui obicei care isi punea amprenta asupra sanatatii sale fizice si psihice incat a decis sa faca o schimbare, inainte de a ajunge la specialist. A pus-o pe Zeny in pat, s-a asezat langa ea si a refuzat sa o mai plimbe indiferent de insistentele micutei.

Vezi si: Somnul copilului pana la 2 ani! Cate ore trebuie sa doarma pe zi | Demamici.ro

Fetita Adelinei Pestritu se trezea si de 15 ori pe noapte. Mamica a decis sa nu mai cedeze insistentelor micutei

„Imi era teama sa o las sa planga. Insa ca o mama grijulie ce sunt m-am documentat si am aflat ca plansul nu face deloc rau, ba mai mult, ii ajuta pe bebelusi sa elimine hormonul de stres cu conditia sa nu-l lasam singur in camera, ci sa-i fim alaturi, sa-l mangaiem, sa-l pupam, sa-i vorbim usor, sa nu se simta abandonat si neajutorat.

Este chiar indicat sa nu actionam imediat ce copilul nostru plange pentru a-l face sa inteleaga ca nu asa se rezolva toate lucrurile si nu castiga imediat ce face putin scandal.

Este ok sa-i lasam copilului dreptul de a plange pentru ca asta nu inseamna ca este needucat, ci prin plans isi exprima starile emotionale. Un plans sanatos il elibereaza de tensiuni, stres si il face mai linistit.

Plansul nu omoara pe nimeni.

De aceeasi parere sunt si cei din TNO (Organizatoa Olandeza pentru Cercetarea stiintifica Aplicata), care ii sfatuiesc pe cei care lucreaza in Pediatrie, Spitale de copii, Maternitati, dar si pe parinti, sa-i lase pe copii sa planga progresiv o perioada mai mare de timp si tot ei ne asigura ca plansul nu cauzeaza stres copilului nostru.

Desigur, aici nu vorbim si despre bebelusii de pana la 6 luni de viata pentru ca ei sunt prea mici pentru a intelege scopul acestei „lectii” si pot aparea efecte adverse.

Asa ca daca bebelusul vostru a trecut de varsta de 6 luni puteti sa aplicati schimbari in viata voastra, dar intotdeauna cu sustinere, dragoste si atasament. Nu sunt de acord cu metoda „lasa-l singur in camera sa planga”.
Plansul controlat este firesc si ajuta, insa atentie la extreme.”

Vezi si: Cum sa-ti faci bebelusul sa adoarma singur intr-o saptamana? Metoda Ferber

Adelina Pestritu si Virgil Steblea au devenit pentru prima oara parinti pe 3 august 2018. Din acea zi, Zenaida Maria le umple vietile cu bucurie si multe zambete.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni