Experiment! Ce se intampla in corpul copilului care inghite o baterie | Demamici.ro

Cateva poze socante ne arata ce poate sa faca o baterie de dimensiunea unui nasture dupa ce copilul o inghite.

Sarah Hunstead, fondatoarea CPR Kids, a postat pozele pe pagina de Facebook CPR Kids, demonstrand cum o baterie afecteaza o bucata de piept de pui. Experimentul l-a facut acasa.

„Am facut asta pentru a va arata cat de corozive sunt bateriile. Prima poza a fost facuta la 30 de minute dupa expunere, iar a doua poza dupa patru ore.

Demonstreaza exact cat de mult rau poate face atunci cand copilul inghite o baterie de dimensiunea unui nasture, de aceea este considerata o urgenta medicala.

Insa si mai important, trebuie sa stii cum sa-ti ajuti copilul intr-o situatie de urgenta” a spus aceasta, potrivit Daily Mail.

Statisticile cu privire la copiii care inghit baterii in Australia sunt infricosatoare. Potrivit The Battery Controlled, aproximativ patru copii ajung saptamanal la urgente in Australia fiindca au suferit leziuni din cauza ca au inghitit baterii.

Cei care prezinta cele mai mari riscuri sunt copiii cu varsta de pana-n patru ani. „Multe baterii de dimensiunea unui nasture pot fi „invizibile” pentru parinti pentru ca jucariile vin de obicei cu baterii deja instalate.

Pentru a va tine copiii in siguranta trebuie sa analizati casa cu atentie pentru a vedea daca exista obiecte care contin baterii. Plasati-le in afara ariei lor unde nu pot ajunge la ele. Pastrati bateriile in spatii sigure si inchise,” au spus cei de la The Battery Controlled.

Pentru a face acest experiment, Sarah, directorul de la CPR, a cumparat o bucata de piept de pui de la supermarket. A pus bateria in interior, a inchis portiunea si a monitorizat procesul in urmatoarele ore, observand ca o mica vatamare a inceput sa aiba loc la doar 30 de minute.

Dupa patru ore, urmele de arsura erau extrem de vizibile si adanci. Asta se intampla si in interiorul corpului unui copil. The Battery Controlled a spus ca atunci cand o baterie ramane blocata in gatul copilului, saliva genereaza curent electric.

„Acest lucru provoaca o reactie chimica care poate arde sever esofagul in doar doua ore. Daca acest lucru i s-a intamplat copilului vostru, va incepe probabil sa tuseasca, sa saliveze sau sa se planga de disconfort”.

Persoanele care au vazut postarea online au fost ingroziti si recunoscatori in acelasi timp pentru ca li s-a aratat pericolul iminent.

„Fiul meu a inghitit o baterie cand avea trei ani. Bateria a ramas in corpul lui pana a doua zi cand am ajuns cu el la spitalul de copii. Avea stomacul ars, iar esofagul lui era in stare deplorabila. Acum nu mai las nicio baterie prin casa,” a spus o mamica.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni