Știri interne

Ducuță, bebelușul născut într-un grajd și abandonat de mamă: „A ajuns internat cu pământ în urechi” | Demamici.ro

Ducuță, bebelușul născut într-un grajd și abandonat de mamă: „A ajuns internat cu pământ în urechi.” Ducuță, un bebeluș născut într-un grajd și abandonat la naștere de mamă, a ajuns pe mâinile medicilor de la spitalul „Marie Curie” din București.

Povestea copilului a impresionat cadrele medicale. Ducuță a ajuns la spital într-o stare precară, după ce a fost născut de mamă într-un grajd aferent locuinței lor. Din primele informații, se pare că mama s-a aflat la a treia naștere, însă nu a vrut să mai știe de el.

„Micuţul s-a născut la domiciliu. La noi când s-a internat a avut o stare destul de gravă, a ajuns chiar cu pământ în urechi. Din păcate, nu ştim prea multe despre părinţi, nu au telefonat niciodată, ştim doar că este a treia naştere a mamei„, spune Andrada Georgescu, medic rezident, potrivit Antena 3.

Chiar dacă starea multor bebeluși este una precară, atunci când ajung la spital după ce au fost abandonați, mulți copii au parte de o evoluție uimitoare, odată ce ajung în sânul unei familii. Acum, medicii speră ca și Ducuță să aibă parte de același destin favorabil.

„Pentru noi este o mare problemă să vedem copii cu probleme extrem de grave, unde noi am spus în scris că lucrurile sunt iremediabile„, explică medicul Cătălin Cârstoveanu, şef Secţia ATI nou-născuţi.

În alte situații, bebelușii ajung să fie abandonați în spitale din cauza problemelor de sănătate cu care s-au născut. Personalul spitalului ia locul mamei în acele situații și le oferă dragoste și afecțiune.

„Iubirea părintelui biologic, da, poate fi înlocuită cu iubirea părintelui adoptiv, părinte e acela care îţi acordă o şansă, care te ţine în viaţă, dar asta înseamnă iubirea şi am văzut că iubirea schimbă foarte mult anatomic lucrurile„, povesteşte medicul Cârstoveanu.

Povestea nou-născutului abandonat într-o pungă pe o stradă din Capitală

Caz revoltător în București, în preajma Sărbătorilor de Crăciun 2020. Un bebeluș nou-născut a fost descoperit din întâmplare, pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei.

Băiețelul fusese abandonat într-o pungă și, din fericire, la momentul descoperirii, micuțul era încă în viață.

O femeie care se afla prin zona străzii Fizicienilor a făcut descoperire și, fără să mai stea pe gânduri, a sunat imediat la 112. Bebelușul a fost preluat și transportat la spitalul Marie Curie.

Copilul era învelit doar într-un tricou, avea un scutec pe el și era băgat într-o pungă.

Până au ajuns poliția și ambulanța, martorii l-au băgat pe bebeluș în scara blocului și l-au acoperit cu o pătură ca să îl încălzească. Ajuns pe mâna medicilor de la „Marie Curie”, băiețelul a primit cea mai bună îngrijire, dar și un nume: Cristian Ștefan. La scurt timp după ce povestea sa a ajuns virală, peste 15 familii s-au înscris pe listă pentru a-l adopta pe micuț.

Vezi si: Peste 15 familii vor să-l adopte pe Cristian, bebelușul abandonat într-o pungă, de Crăciun VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână