Dr. Mihai Craiu, sfaturi in contextul pandemiei de coronavirus: „Nu lasati copiii in grija la bunici!” | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu, sfaturi in contextul pandemiei de coronavirus. Dr. Mihai Craiu oferea informatii si sfaturi despre cum ar trebui sa ne protejam de infectarea cu COVID-19 cu cateva saptamani in urma. Astazi ne aflam in plina pandemie de COVID-19, prima pandemie cauzata de un coronavirus.

In acest context al imbolnavirilor care se inmultesc de la o ora la alta si in Romania, medicul pediatru Mihai Craiu sfatuieste parintii sa nu-si duca copiii la bunici intrucat acestia fac parte din categoria cea mai afectata de noua boala.

Spre deosebire de seniori, copiii sunt in siguranta intrucat fac forme usoare ale bolii. Rata imbolnavirilor in randul minorilor este extrem de scazuta.

Vezi si: Coronavirus, cum sa te protejezi de infectarea cu Covid-19 . Sfaturi de sanatate publica OFICIALE oferite de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu, sfaturi in contextul pandemiei de coronavirus, expuse pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii

„Au venit vremurile dificile pe care le anticipam acum 6 săptămâni. A ne văita sau a face crize de afect nu folosește DELOC copiilor noștri.

Vă sugerez să parcurgeți acest articol publicat în una din cele mai prestigioase reviste medicale din lume.

Ce spune el?

Că sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decat la adulții.

MORALA – acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copiii în grijă la bunici.

COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele, deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate.

Vezi si: Coronavirusul se transmite de la mama la fat intrauterin sau prin laptele matern? STUDIU | Demamici.ro

Vezi si: Spirtul si Vitamina C nu ne ajuta in combaterea coronavirusului. Declaratii ale prof. dr. Adrian Streinu-Cercel | Demamici.ro

Informare MAI de ultima ora, cu privire la situatia infectarilor cu noul coronavirus pe teritoriul Romaniei

  • Până astăzi, 13 martie,ora 11.00, la nivel național, au fost confirmate 68 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
  • Dintre cei 68 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.
  • Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
  • Vă reamintim să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână