Cum ajuti un bebelus racit sa respire normal in timpul somnului | Demamici.ro

Cum ajuti un bebelus racit sa respire normal in timpul somnului. Este greu sa te descurci cu un bebelus racit, chiar daca mama are experienta in „domeniu”.

Bebelusul este nelinistit atunci cand e bolnav si reactioneaza diferit fata de o persoana matura, fiindca nu intelege ce i se intampla.

Cum ajuti un bebelus racit sa respire normal

Cel mai rau este atunci cand are nasul infundat, fiindca nu poate respira normal, iar acest lucru ii creeaza o senzatie de disconfort.

Sfaturi care iti vin in ajutor

Daca micutul are peste 2 ani, poti folosi picaturi saline pentru a-i desfunda nasul. Mucusul se va inmuia si se va elimina usor.

Foloseste un aspirator nazal pentru a curata mucusul inainte de culcare sau ori de cate ori este nevoie. Poti folosi batista bebelusului, o pompita sau oricare tip de aspirator nazal ti se pare mai usor de folosit, iar cel mic il tolereaza bine.

Poti sa improvizezi o sauna la tine in baie inainte de ora de culcare, dand drumul la apa calda pentru cateva minute, pana cand se face abur in incapere. Dupa aceea stai cu copilul acolo pentru cateva minute sau chiar ii poti face baie. Aburul va ajuta la inmuierea si eliminarea mucusului.

Un umidificator este esential pentru camera copilului pentru ca va imbunatati calitatea aerului si va preveni aparitia uscaciunii cailor respiratorii ale micutului in timpul somnului.

Mare atentie la igiena umidificatorului. Acesta trebuie sa fie curatat corespunzator, pentru ca daca va elibera in aer spori de mucegai s-ar putea sa faca mai mult rau decat bine.

Daca poti, ridica salteaua pe care doarme copilul astfel incat capul sau sa fie la un unghi de 30 de grade in raport cu corpul. Poti folosi chiar o carte pe care sa o pui sub saltea, ori un prosop sau o perna.

Este recomandat sa se indeparteze orice sursa de mirosuri iritante, precum lumanarile sau betisoarele parfumate sau odorizantele de camera.

Copilul trebuie sa fie hidratat corespunzator pentru ca mucusul sa fie cat mai subtire si fluid, iar daca nu poate sa suga sau refuza biberonul, dupa caz, pentru ca are nasul infundat, faceti un pic de „curatenie” inainte de a-i da lapte.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână