Mămici și tătici celebri

Cristina Bălan a născut o fetiță. Prima fotografie cu micuța Nadeea Sofia: „Nu există cuvinte să exprime fericirea!” | Demamici.ro

Cristina Bălan a născut. Artista a adus pe lume la final de decembrie (30.12.2022) o fetiță, cel de-al treilea copil pe care îl are împreună cu soțul ei, Gabriel Bălan. Nadeea Sofia se numește micuța care a adus atâta bucurie în familia Bălan. Cristina a postat pe pagina sa de Facebook prima fotografie cu bebelușul, împreună cu un mesaj emoționant:

Cristina Bălan: „Marea Bucurie a ajuns în brațele noastre, chiar înainte de trecerea în noul an, pe 30 Decembrie.

Nadeea Sofia, iubirea noastră, te-am așteptat cu mari emoții! Ai vrut să petrecem Revelionul împreună și nu există cuvinte să exprime fericirea și recunoștința pentru atâta perfecțiune 💕 #NadeeaSofia #TandM #theBălans”

Micuța care a venit pe lume în prag de 2023 le-a întregit familia. Nașterea a avut loc chiar de la primele ore ale dimineții, iar potrivit primelor informații, atât fetița, cât și mămica sunt sănătoase.

Viața de mamă nu a fost ușoară pentru Cristina Bălan, după ce a adus pe lume gemenii născuți cu sindromul Down.
Împovărată cu griji, prejudecăți și uneori chiar și lipsa resurselor materiale pentru a-și ajuta gemenii prin terapie pentru copii cu nevoi speciale, Cristina Bălan nu a lăsat ca acest lucru să o doboare.
S-a ridicat și a devenit mai puternică de fiecare dată, pentru a-și putea ajuta copiii.

„Am fost acuzată că am născut copii defecți, că am împovărat societatea. Că îmi chinui copiii. Dacă e vorba de mine, de persoana mea, nu mă doare atât de tare. Dar când vine vorba de copiii mei, ei sunt „călcâiul lui Ahile”, slăbiciunea mea. Și asta cred că e valabil pentru mulți părinți.

„Nu poți să rămâi implacabil când lumea îți contestă copilul sau îți contestă dreptul de a da naștere la viață în forma pe care o ia ea. Pentru că nimeni nu îți garantează că vei putea aduce pe lume un copil perfect sănătos, cu o viață standard”, a declarat ea la „În Oglindă”.

Cristina Bălan, cel mai mare regret. A făcut avort la prima sarcină, după ce medicul i-a spus că va naște un copil cu probleme

Pentru Cristina Bălan, cel mai dificil a fost momentul în care, însărcinată cu primul copil, a decis să facă întrerupere de sarcină, după ce medicul i-a spus că va naște un copil cu malformații.
Regretul însoțit de acea decizie a făcut-o să îi fie greu să mai renunțe și la cea de-a doua sarcină.

„Aș fi purtat un regret toată viața mea. Nu am putut să-mi asum uciderea copiilor mei la vârsta de 24 de săptămâni de gestație. Am întrebat când mi s-a dat această veste, era vorba doar de suspiciunea asupra unuia din gemeni, nu de ambii.

Nu recomand absolut niciunei femei să facă acest lucru, oricât de greu i s-ar părea. Mult mai puțin doare să îl aduci pe lume, decât cealaltă decizie. Cel puțin în cazul meu. Înțeleg uneori necesitatea întreruperii de sarcină, nu sunt de acord nici cu impunerea forțată, cum e în alte țări.

Apăruse un marker, așa se numesc aceste indicii, cum că ar fi vorba de o problemă genetică – hipoplazia nazală, care în cadrul sindromului Down nu se dezvoltă, ca la copiii tipici.
Și am întrebat medicul: „Cum se procedează? Se poate să se renunțe la unul din copii?”, eu întrebasem, să văd ce răspuns primesc. Medicul mi-a spus că în niciun caz”, a declarat ea.

Destin de mamă de copii cu nevoi speciale. Ziua în care a aflat că va fi din nou mamă a venit cu emoții

În anul 2013, Cristina Bălan și soțul ei Gabriel au devenit părinții gemenilor Toma David și Matei Nikolas.
Un destin de care nu a scăpat și de care a ales să nu mai fugă: acela de mamă de copii cu nevoi speciale.

După ce teama a împins-o să renunțe la prima sarcină, la cea de-a doua sarcină, artista a trecut printr-o experiență inexplicabilă. Pur și simplu a știut că așa i-a fost menit.

„Am avut o presimțire. Înainte să aflu de această suspiciune, la morfofetală, începusem să citesc foarte multe despre sindromul Down, pentru că citeam despre sarcina gemelară, am vrut să mă informez, mai ales că sarcinile gemelare sunt predispuse la nașterile premature și complicații de acest ordin. Însă mă concentrasem asupra sindromului Down.”

În ziua în care a aflat că va fi din nou mamă, primul ei gând a fost ca nu cumva și acest copil să aibă probleme de sănătate.
Viața cu trei copii cu nevoi speciale ar fi devenit o provocare pe care nu ar mai fi putut să o ducă la bun sfârșit.

Din fericire, medicii au asigurat-o pe tot parcursul sarcinii că fetița lor este sănătoasă, se dezvoltă în parametri normali și nu există riscuri.

„Nu, am deja certitudinea că nu e nicio problemă cu această sarcină. Gemenii noștri încă necesită multă atenție, consum mare, terapii, nu puteam să mai punem nici asupra familiei noastre presiune atât de mare, mai ales că nu mai aveam resurse. Probabil că aș fi renunțat de data aceasta (n.r. dacă și al treilea copil s-ar fi născut cu probleme)”, declara artista în urmă cu câteva luni.

Vezi și: Însărcinată cu o fetiță, Cristina Bălan și-a deschis sufletul și a vorbit despre destinul ei de mamă: „Am fost acuzată că am născut copii defecți”. Artista a făcut o întrerupere de sarcină, apoi a născut gemeni cu sindromul Down | Demamici.ro

Vezi și: Cântăreața Cristina Bălan și-a retras gemenii cu sindromul Down de la școală | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână