Cristian Amariei a fost inmormantat! In urma lui au ramas doi baieti orfani de tata si o sotie distrusa de durere | Demamici.ro

Cazul politistului, ucis cu sange rece in timpul unei urmariri, a socat intreaga tara. Cristian Amariei a plecat prea devreme de langa familia sa. Politistul din Recas a lasat in urma o sotie indurerata si doi copilasi, marcati de durere.

Cristian Amariei a fost condus astazi, 06.06. pe ultimul drum. Sotia si cei doi baieti, rudele, prietenii, colegii de la IPJ Timis, dar si sute de oameni simpli, impresionati de tragedia prin care trece familia Amariei, au venit sa-si ia ramas-bun de la omul care a murit facandu-si meseria.

Potrivit Opinia Timisoarei, Mitropolitul Banatului a lacrimat la capataiul barbatului, avandu-l langa el pe unul dintre copiii politistului. IPS Ioan le-a spus politistilor sa imortalizeze momentele de la inmormantare si sa-i duca lui Marcel Lepa o fotografie pentru ca acesta sa vada ca n-a omorat doar un om, ci a ranit sute, mii de oameni.

Durerea pe care a lasat-o in urma nu poate fi descrisa in cuvinte. Baietii, acum orfani de tata, nu s-au dezlipit de sicriul tatalui. Unul dintre copii a terminat clasa a VIII-a si se pregatea de banchet. Colegii au anulat petrecerea, iar banii stransi i-au donat familiei indurerate, relateaza adevarul.ro.

Nasa de botez a lui Cristian Amariei a venit de la Pietroasa pentru a-l conduce pe ultimul drum. Femeia i-a amintit momentul in care a aflat despre moartea politistului: „Povesteam cu colegii şi unul spune; uite un poliţist împuşcat la Recaş. Am întrebat cum, la vânătoare? S-a uitat mai bine şi a văzut că e vorba de Cristi al nostru. Am început să plângem. E păcat că a căzut prea tânăr, au rămas doi copii după el. Şi el a crescut fără mamă”.

Cristian Amariei a fost impuscat mortal

Politistul Cristian Amariei, 43 de ani, activa la Postul de Politie din Recas, judetul Timis. Barbatul se afla in misiunea de prindere a unui infractor urmarit international, Marcel Lepa. Fugarul se ascundea intr-o casa din satul Izvin, aflat la 5 kilometri de Recas. Cristian Amariei, impreuna cu alti doi politisti se aflau la datorie.

Marcel Lepa a sarit pe geam, in fata agentului Amariei pe care l-a impuscat cu doua gloante, trase de la mica distanta, in zona sternului si in zona gatului. Dupa mai multe minute de resuscitare, medicii au constatat decesul. Ionel Marcel Lepa, 47 de ani, a fost prins dupa 37 de ore de la comiterea crimei.

„Din păcate, a mai căzut un coleg la datorie! De această dată împușcat în gât și piept, în plină stradă, în com. Izvin, din jud. Timiș! Cristian Amariei, la doar 43 de ani, a căzut secerat de gloanțele trase de un urmărit internațional. Medicii au făcut tot ce au putut pentru a-i salva viața polițistului, dar inima acestuia a refuzat să mai bată. Individul care a tras focurile de armă este căutat în continuare. Să-ți fie țărâna ușoară, Cristi!”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare.

Gest impresionant al luptatorilor SIAS

Postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne:

„La puțin timp după ce criminalul a fost prins, cei 15 luptători de la SIAS s-au strâns în jurul comandantului.
– Băieți, vă mulțumesc frumos! Vom pleca spre casă, dar nu înainte de a merge pe la Cristi. Trebuie să-i spunem că l-am prins.
– Merg eu să iau flori, spune lunetistul.
– Bun! Atunci, ne vedem cu toții la capelă!
Lunetistul grupei pleacă spre Timișoara. Se oprește în Piața Badea Cârțan și merge la prima florărie care îi iese în cale.
– Bună ziua!
– Să trăiți! îi răspunde un tânăr de aproximativ 30 de ani . L-ați prins?
– L-am prins!
O tăcere apăsătoare se lasă între cei doi. După câteva secunde dialogul este reluat.
– Aș vrea 50 de flori. Să fie albe, vă rog frumos!
– Nici nu vă dădeam altă culoare. Albul reprezintă puritate și reverență. Să știți că tare om bun a fost Cristi. Vin imediat!
În timp ce acesta pregătea florile, rând pe rând cei din piață veneau către polițist.
– Felicitări că l-ați prins pe criminal și condoleanțe pentru coleg! Să știți că și pe noi ne doare.
Cu greu își putea opri polițistul lacrimile.
– Gata! Aveți aici 100 de flori. 50 de la mine, 50 de la colega de vis-a vis.
– Cât mă costă?
– Să fiți sănătoși! Măcar atât să facem și noi!
Pe drumul de întoarcere către București, luptătorii de la trupele SIAS ne-au sunat și ne-au rugat să transmitem următorul mesaj:
“MULȚUMIM PENTRU FLORI, TIMIȘOARA! CU RESPECT!”

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni