Știri interne

Gabriel, copilul de 3 ani aruncat pe geam de mamă, s-a întors acasă, la tatăl lui, după 2 luni de stat în spital | Demamici.ro

Gabriel, copilul de 3 ani aruncat pe geam de mamă, s-a întors acasă, la tatăl lui, după 2 luni de stat în spital. Cazul celor doi frați, aruncați în această vară de la fereastra unui hotel din Botoșani, de propria lor mamă, a cutremurat întreaga țară. Băiețelul cel mare, în vârstă de 3 ani, a fost un adevărat supraviețuitor.

Micuțul Gabriel a fost externat din spital și s-a întors acasă, sâmbătă, după ce a stat 2 luni internat în spital.
Șansele lui de supraviețuire erau mici încă din start, însă copilul și-a dorit să trăiască „printr-o minune de la Dumnezeu”, după cum au declarat și autoritățile.

Gabriel, copilul de 3 ani aruncat pe geam de mamă, s-a întors acasă, la tatăl lui, după 2 luni de stat în spital

„Cu toții am rămas așa, înmărmuriți, în urmă cu câteva luni, când am văzut o știre despre o mamă care a făcut o formă de depresie și și-a aruncat copiii de la etaj, încercând apoi să-și ia viața și ea. Din păcate, unul dintre copii a decedat, cel mai mic, și Gabriel a supraviețuit printr-o minune de la Dumnezeu, și bineînțeles prin mâna medicilor care l-au îngrijit. A fost o perioadă destul de îndelungată în comă la Iași, a fost la două spitale, am fost de două ori și l-am vizitat, am avut discuții cu tatăl acestuia, apoi a venit aici în București.

La început ne spuneau medicii că sunt șanse foarte mici ca acest copil să scape. Acum Gabriel este în grija tatălui și în cursul zilei de sâmbătă s-au întors acasă, la Botoșani. Desigur, este în evidența Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, necesită întâlniri în prezența tatălui, discuții cu psihologi și în egală măsură o verificare periodică a stării de sănătate pentru că, totuși, au fost operații mai multe, dar e bine când totul se termină cu bine”, a declarat ministrul Familiei, Natalia Intotero, conform PS News.

Gabriel ajunsese în stare foarte gravă la spitalul din Iași, iar viața lui atârna de un fir de ață.

„Foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală. Din păcate nu sunt leziuni care sa poată fi rezolvate neurochirurgical”, declarau medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, în momentul în care copilul a fost adus la spital.

Din fericire, starea lui este acum stabilă, iar tatăl copilului va fi cel care se va ocupa de el.

Vladimir, frățiorul mai mic, nu a avut parte de același noroc. Copilul în vârstă de 2 ani a murit la impactul cu solul, după ce a căzut în gol de la primul etaj al unui hotel.

Mama avea discernământ în momentul în care a comis fapta

Lorela Babi, femeia în vârstă de 23 de ani care și-a aruncat copiii de la primul etaj al unui hotel din Botoșani, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce inițial a fost reținută pentru 24 de ore.
Medicii au stabilit că femeia avea discernământ la momentul comiterii faptei. Tânăra este cercetată pentru omor şi tentativă de omor. Ea a fost introdusă în centrul de arest al IPJ Botoşani, iar în scurt timp va urma și procesul în care va fi judecată .

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatei, din comuna Albești, județul Botoşani, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „violență în familie sub forma omorului” și „violență în familie sub forma tentativei de omor” .

Judecătorii îi vor stabili gradul de vinovăție, dar și pedeapsa pe care o merită pentru moartea fiului cel mic și rănirea gravă a celuilalt copil.

Vezi și: Gabriel, băiatul de 3 ani aruncat pe geam de mamă, s-a trezit miraculos din comă și a vorbit cu tatăl lui | Demamici.ro

Vezi și: Gabriel, băiețelul aruncat de propria mamă de la etaj, a împlinit 3 ani. Mesajul transmis de tată: „Să dea Dumnezeu să te faci bine!” | Demamici.ro

Vezi și: O mamă și-a aruncat copiii de 2 și 3 ani de la etajul 1 al unui hotel din Botoșani. Băiețelul de 2 ani a murit | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

5 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

5 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână