Educație

Copilul are nevoie de limite pentru o viata normala | Demamici.ro

Limitele sunt ceva absolut necesar atunci cand regulile nu sunt intelese.

In educatia copiilor exista multe lucruri permise in incercarea de a parea parinti moderni, cool, insa lucrurile nu stau chiar asa.

Permisivitatea exagerata reprezinta uneori un obstacol in educatia si evolutia omenirii. Oamenii au nevoie de limite si reguli inca din anii copilariei, pentru a sti ce fel de comportament este corect si care este gresit.

Educatia ajuta copiii sa inteleaga ca viata are limite ce trebuie neaparat sa fie respectate pentru a evolua si pentru a se adapta in societate.

Parintii care nu impun limite copiilor, pe motiv ca este mai bine pentru ei si ca vor invata singuri, comit o eroare grava si le vor face viata mai complicata.

Cand limitele sau normele nu sunt pe deplin intelese, viata ajunge sa fie ca o inchisoare. Copiii care cresc fara limite nu vor sti cum sa respecte oamenii si societatea, devenind astfel egoisti si vor gandi ca totul li se cuvine.

Acesti copii vor tinde spre un comportament de tiran, iar unii dintre ei vor putea chiar ajunge in inchisoare pentru savarsirea de infractiuni intrucat considera ca nu trebuie sa respecte nicio regula.

Insa regulile sunt pentru toata lumea si este fundamental ca parintii sa-si invete copiii de cand incep sa paseasca unde sunt limitele, care sunt regulile si ca vor exista consecinte grave atunci cand acestea vor fi incalcate.

Este firesc ca fiecare actiune sa aiba si o reactie si asta trebuie sa invete toti copiii. Insa cand parintii sunt permisivi, copiii cresc intr-un mod nesigur, fara incredere si gandindu-se ca au toate drepturile din lume sa faca fix ceea ce vor.

Parintii trebuie sa gaseasca un echilibru intre flexibilitate si autoritatea normala, iar copiii trebuie sa invete ca intr-o casa exista intotdeauna reguli care trebuie respectate, in caz contrar vor exista consecinte.

Nu este dictatura, insa regulile sunt necesare pentru o relatie cat mai buna intre membrii unei familii si pentru o buna comunicare.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni