Copii la scăldat în Motru. Doar unul a scăpat cu viața. Mama și bunicul au murit în timp ce încercau să-i salveze | Demamici.ro

Copii la scăldat în Motru. Doar unul a scăpat cu viața. Mama și bunicul au murit în timp ce încercau să-i salveze. Tragedie fără precedent în județul Gorj, după ce o familie a mers cu copiii la scăldat în Motru.

Zilele caniculare din ultima vreme a convins o tânără mămică de 30 de ani să meargă cu cei doi băieți ai ei să se răcorească lângă râul Motru. Copiii au intrat în apă și, deși se aflau sub supravegherea mamei și a bunicului lor, o situație neprevăzută avea să-i conducă spre tragedie. Din bălăceala care ar fi trebuit să fie o joacă, cei doi frați au ajuns într-o zonă unde apa depășea doi metri adâncime.

Mama a sărit imediat după ei în apă, dar nici ea nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă. Bunicul, la rândul lui, a sărit să ajute și el, însă curenții s-au dovedit mult mai puternici.

„Cred că s-a băgat după ea şi după copil. El ce să facă la 81 de ani? Copii au făcut baie exact lângă motopompa mea. Am întins furtunele și l-am lăsat aici. În altă parte era multă lume”, a declarat Cristian Rodică, fiul bătrânului decedat.

„Au venit să facă baie după căldura asta şi puteau să facă baie aici, jos, dar ce o fi zis? Că trece lumea pe aici, că îi vede că fac baie şi…”, a declarat un alt vecin, potrivit observatornews.ro.

Un echipaj al Ambulanței a fost solicitat la fața locului de către unul dintre martori. Copilul a fost găsit primul și i s-au aplicat de urgență măsurile de resuscitare, însă nu a mai putut fi salvat.

Pe mamă şi pe bătrân i-au găsit mai târziu, fără semne vitale. „Am ajuns aici, am găsit cele trei persoane, dintre care un bătrân în vârstă de 81 de ani, un copil de 9 ani și o femeie de 30 de ani. Toţi decedaţi”, a declarat Vasile Vintilescu, SAJ Gorj.

„La faţa locului au fost direcţionate două ambarcaţiuni şi un echipaj SMURD din cadrul instituţiei noastre, precum şi 2 echipaje din cadrul SAJ Gorj”, a precizat şi Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj.

Primarul localității Miculești a atras în trecut atenția asupra pericolelor care îi pot pândi pe cei care merg la scăldat în Motru.

„Probabil au venit să se răcorească. Nu îmi pot da seama ce au căutat. Eu la fiecare sfârșit de an școlar le-am spus să nu vină la scăldat. S-a întâmplat o mare nenorocire”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.

Foarte mulţi localnici ies la scăldat în zilele caniculare, pentru a se răcori, însă puţini sunt atenţi şi la pericole.

Vezi si: Doi frați, în vârstă de 1 si 3 ani, s-au înecat după ce au căzut în piscina familiei | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână