Ce se intampla in creierul unui tata de fata – cercetatorii au dovedit | Demamici.ro

Cat de mult influenteaza sexul copilului deciziile pe care le luam ca parinti? Mai mult decat ne-am imagina, spun cercetatorii. Potrivit studiilor tatii vor interactiona diferit cu fetitele, decat cu fiii lor. Intr-un studiu publicat de American Psychological Association se arata ca tatii tind sa fie mai prezenti si mai „saritori” in satisfacerea nevoilor fiicelor lor, decat a fiilor.

Se pare ca aceasta conexiune este mai puternica si din punct de vedere emotional.

Tatii de fete tind sa fie mai atasati de ele si sa vorbeasca mai deschis despre sentimente decat ar face-o intr-o conversatie cu fiul lor. Pe de alta parte, tatii de baieti sunt mai implicati in jocuri si au activitati de genul „harjoneala”, „batai”, „lupte”, „trante” mai frecvent cu copiii lor de sex masculin.

Oamenii de stiinta au relevat si faptul ca in aceste situatii parintii folosesc foarte des cuvinte precum: „castig”, „mandru”, „top”, menite sa-i stimuleze si sa-i incurajeze pe baietei.

Cercetatorii au mers mai departe cu studiile lor si nu au analizat doar interactiunile zilnice dintre tati si fiice, ci au examinat si creierul barbatilor. Tatilor le-au fost aratate fotografii cu copiii lor. In cazul tatilor de fete, in creier, li s-au activat cu precadere zonele de procesare vizuale, recompensa, emotie.

Potrivit lui Mascaro, fetitele care au tati atenti la nevoile lor si deschisi in ceea ce priveste impartasirea sentimentelor au mai mari sanse sa se transforme in adulti foarte empatici. Acelasi cercetator, Mascaro, afirma ca tatii au tendinta de a fi mai putin atenti la nevoile de afectivitate ale fiilor. Chiar daca nu fac voit acest lucru, ignorarea nevoilor afective sau emotionale poate lasa urme in dezvoltarea copilului.

Indiferent de sex, atat mama cat si tatal copilului trebuie sa fie deschisi cu micutii lor si foarte atenti la nevoile pe care acestia le au. Pe langa caldura unui camin, mancare, haine si tot ce tine de lucruri materiale, copiii au mare nevoie de afectiune, de empatie, de joc de atentie si mai ales de timpul nostru.

Citeste si:

E DOVEDIT STIINTIFIC: LEGATURA DINTRE MAMA SI FIICA E CHIAR SI MAI PUTERNICA DECAT AM FI CREZUT | DEMAMICI.RO

CORPUL, DUPA NASTERE – DESPRE ACCEPTAREA NOILOR FORME. POVESTEA UNEI MAME | DEMAMICI.RO

7 REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTI DACA MERGI IN VIZITA LA UN NOU-NASCUT

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână