Știri interne

Care sunt cauzele decesului Alexandrei Ivanov conform certificatului medical constatator. Ce au descoperit medicii legiști | Demamici.ro

Cauzele decesului Alexandrei Ivanov, tânăra mamă moartă în spitalul din Botoșani, au fost trecute în certificatul medical constatator. Alexandra Ivanov, o tânără mămică de numai 26 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a murit într-un spital din Botoșani în urmă cu câteva zile. 

Povestea cumplită a început în noaptea de joi spre vineri, când Alexandra a început să sângereze. Alexandra a ajuns la maternitatea din Botoșani, în grija medicilor, în numai câteva minute, însă medicii au decis că nu reprezintă o urgență și a fost lăsată până dimineață, deși femeia le-a spus că are dureri crunte. Starea tinerei s-a deteriorat, iar vineri dimineață tânăra s-a stins din viață.

Cauzele decesului Alexandrei Ivanov

Medicii legişti au constatat că Alexandra Ivanov a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”.

„Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati ” Botoşani, Ioan Asaftei.

Întrebat câte cadre medicale care erau de gardă pe secţie în acea noapte au activitatea suspendată în urma deciziei conducerii spitalului, reprezentantul unităţii sanitare a răspuns: „Sub rezerva că nu am documentele în faţă, ştiu că este vorba despre un medic, o asistentă şi personal auxiliar, trei cadre medicale”.

Ce scrie în raportul preliminar întocmit de DSP Botoșani

Potrivit raportului preliminar întocmit de DSP Botoșani, tânăra mamă a fost internată la ora 23:30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00:45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07:35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra respectivă.

Alexandra Ivanov a fost înmormântată: „Când o mamă moare din cauza unei nașteri, moare ca un martir”

Moartea Alexandrei a stârnit lacrimi, dar și revoltă, în comunitatea din care făcea parte. Oamenii au ieșit în stradă și au deplâns tragica ei moarte, moarte ce ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost operată la timp.

La slujba de înmormântare, preotul arhimandrit din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Nicodim Petre, a ținut un discus emoționant.

Tânăra mămică era o familistă convinsă și era cunoscută și de preoții din comunitate pentru implicarea ei în diferite activități sociale și umanitare.

„Noi o cunoaștem pe Alexandra ca un copil cuminte. Eu o știu personal din clasa a VII-a, dintr-o tabără, cu un duh bun. Fiecare om se naște cu anumite daruri, cu anumită stare sufletească. Alexandra era odihnitoare de oameni, era liniștită, era zâmbitoare, era optimistă. A primit multe daruri de la Dumnezeu și darurile acestea au rodit în jurul ei și acum când pleacă va lăsa un gol și în familia ei, și în parohia aceasta și în generația ei pentru că ea fost parte dintr-o generație de tineri apropiați de biserică și de Dumnezeu, de preoți și de valorile noastre creștinești. Știa să se roage, acea frică de Dumnezeu, avea o gândire corectă, optimistă.

Citiți articolul în întregime aici!

Vezi și: O tânără de 26 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a murit într-un spital din Botoșani. Trei copii au rămas fără mamă | Demamici.ro

Vezi și: Alexandra Ivanov a fost înmormântată: „Când o mamă moare din cauza unei nașteri, moare ca un martir” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

2 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

2 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

4 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni