Nașterea prematură

Cântărea doar 325 de grame la naștere și încăpea în palma mamei. Cel mai mic bebeluș care s-a născut prematur în Marea Britanie | Demamici.ro

Cântărea doar 325 de grame la naștere și încăpea în palma mamei. Cel mai mic bebeluș care s-a născut prematur în Marea Britanie. A venit pe lume mult prea devreme, la doar 25 de săptămâni de sarcină, însă a luptat cu toate forțele să rămână alături de mama lui.

Cel mai mic bebeluș care s-a născut vreodată în Marea Britanie a venit pe lume în ajun de Revelion, la data de 30 decembrie 2021, la ora 01:04 dimineața. Hannah Stibbles, așa cum au botezat-o părinții, era atât de mică în clipa în care a venit pe lume încât încăpea în palma mamei.

Mama copilului are 17 ani, iar tatăl fetiței are 21 de ani, iar primele probleme care le-au dat de gândit au apărut încă din timpul sarcinii. În săptămâna 20 de sarcină, la un control medical, datele arătau că bebelușul nu se hrănește corespunzător din placentă, în ciuda faptului că sarcina fusese monitorizată constant.

Pe 29 decembrie, Ellie, mama bebelușului, a ajuns la spital cu dureri mari, iar acolo a fost diagnosticată cu preeclamsie. Această afecțiune, întâlnită doar pe perioada sarcinii, poate pune în pericol viața mamei și a copilului dacă se ajunge la o formă gravă.

Cântărea doar 325 de grame la naștere și încăpea în palma mamei. Cel mai mic bebeluș care s-a născut prematur în Marea Britanie

Medicii au decis să o transfere la un alt spital pentru a i se face cezariană, fiind convinși că fătul nu va supraviețui.

„A fost destul de clar pentru noi atunci că fetița noastră nu are șanse. Medicii ne-au pregătit pentru ce era mai rău, au spus că vor resuscita bebelușul și vor avea grijă ca Ellie să fie OK”, povestește tatăl fetiței.

Micuța Hannah a venit pe lume la data de 30 decembrie 2021 și a învățat să lupte încă din primele secunde de viață. În mod surprinzător, fetița nu a avut nevoie de resuscitare, iar asistentele au preluat-o pentru a-i acorda îngrijirile necesare la incubator.

„Am știut că e o luptătoare din clipa în care am aflat că nu are nevoie de resuscitare”, mărturisește mama copilei.

La naștere, fetița a cântărit 325 de grame, fiind considerat cel mai mic bebeluș care s-a născut prematur în Marea Britanie. Potrivit statisticilor, bebelușii care au greutatea sub 400 de grame la naștere, au 25% șanse de supraviețuire.

Micuța Hannah a reușit să doboare orice fel de statistică și să-i uimească chiar și pe medici cu evoluția ei. Fetița a căpătat puteri de la o zi la alta și se simte tot mai bine. La aproape 3 săptămâni de la naștere, organele vitale ale fetiței sunt sănătoase, a luat mult în greutate, primește vitamine și a ajuns chiar și hrănită la sânul mamei.

Vezi si: Cel mai mic bebeluș prematur a intrat în Cartea Recordurilor. A venit pe lume la 21 săptămâni de sarcină. Cum arată băiețelul în prezent | Demamici.ro

Vezi si: Cel mai mic bebeluș din lume s-a născut cu greutatea unui măr. Fetița a fost externată după 13 luni de spitalizare | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni