„Bunicul de la Terapie Intensivă”, cel care a îngrijit timp de 14 ani bebelușii bolnavi, a murit răpus de cancer | Demamici.ro

„Bunicul de la Terapie Intensivă”, cel care a îngrijit timp de 14 ani bebelușii bolnavi, a murit răpus de cancer. „Bunicul de la Terapie Intensivă”. Așa a fost supranumit un bătrân care și-a dedicat ultimii ani din viață bebelușilor nevoiași internați în spital.

David Deutchman a devenit cunoscut și în presă, în 2017, după ce povestea lui a devenit virală.

La vârsta de 86 de ani, bătrânul David a devenit voluntar în secţia de terapie intensivă neonatală a unui spital, acolo unde oferea alinare și suport sufletelor abia venite pe această lume și care se confruntau cu probleme de sănătate.

„Eu țin bebeluși în brațe”, așa își descria „bunicul de la Terapie Intensivă” activitatea, într-un reportaj realizat în urmă cu ceva timp.

Sfârșitul lui a venit fulgerător.

David Deutchman a murit de cancer pacreatic, la două săptămâni și jumătate de când primise diagnosticul.

Bunicul de la Terapie Intensivă a murit răpus de cancer. Bunicul de la ATI și-a dedicat viața bebelușilor după ce s-a pensionat

Nimeni nu îl va putea uita vreodată pe bătrânul care, asemenea unei mame, a oferit iubire și grijă nou născuților care aveau cel mai mult nevoie de asta.

A lucrat în afaceri o viață întreagă, însă a decis să se dedice voluntariatului la vârsta bătrâneții.

„A avut o carieră de afaceri foarte reușită și nu l-am auzit niciodată vorbind cu atâta apreciere și dragoste pentru ceea ce făcea în orice moment în cei 41 de ani cu compania, așa cum a vorbit despre implicarea sa în slujba spitalului.

Niciunul dintre noi nu se aștepta să primească un diagnostic atât de cumplit. A arătat foarte clar tuturor celor dragi și chiar prietenilor că se simte recunoscător că a trăit o viață plină.” a declarat fiica sa, Susan Lily.

Bătrânul de 86 de ani a început să se ofere voluntar la „Children’s Healthcare” din Atlanta după ce s-a pensionat şi s-a retras din cariera sa.

Adesea, îi vizita pe cei mici ai căror părinţi nu puteau fi alături de ei. A devenit un personaj tot mai vizibil pe secția de terapie intensivă neonatală, iar oamenii au început să întrebe de el. Atunci a primit porecla: „Bunicul de la Terapie Intensivă”.

„Unii dintre prietenii mei, mă întreabă ce fac aici. Și eu spun: Ei bine, țin copii în braţe. Vomită, fac pe mine, iar ei îmi spun: De ce ai face asta? Unii oameni pur şi simplu nu înţeleg ce fel de recompensă obţii din a ţine un copilaş aşa”, povestea „bunicul de la ATI” într-un interviu.

Vezi si: Bunicile voluntare ofera iubire nou-nascutilor bolnaviori si abandonati: „Ii schimbam, le dam sa manance, le cantam… ” | Demamici.ro

Vezi si: Pentru toti bunicii – nu am putea sa facem asta fara voi. Multumim! | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

24 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni