„Bebelusul meu a murit asfixiat in scaunul auto. Va rog, nu faceti si voi greseala mea!” | Demamici.ro

„Bebelusul meu a murit asfixiat in scaunul auto.” Si-a gasit copilul de doar 11 luni asfixiat in scaunul auto, iar de atunci viata ei nu mai este deloc la fel. Este povestea unei mame de gemeni, baietel si fetita, care s-a chinuit multi ani sa aduca pe lume un copil.

Dumnezeu a binecuvantat-o cu doi, insa pe unul dintre ingerasii ei Dumnezeu a decis sa-l ia inapoi la El. Astazi, mama sufera si spera ca nimeni sa nu mai treaca prin ce-a trecut ea.

„Cand am aflat ca vom avea gemeni, am primit multe incurajari de la alti parinti de gemeni. Ne spuneau mereu ca o sa ne distram si cat de minunat este”, a povestit Rachel Jungling la emisiunea „Good Morning America”.

Cand au venit pe lume, Anders si Linnea erau de nedespartit. O relatie cu totul aparte, pe care doar parintii de gemeni o pot intelege.

„Cand ii duceam in patut, atunci cand nu dormeau se uitau incontinuu unul la altul si scanceau pana adormeau. Daca o luam pe Linnea din camera, Anders incepea sa planga. Ii placea mult sa stea pe langa ea”, isi aduce aminte cu emotie mamica.

A fost lasat sa doarma in scaunul auto si nu l-a mai gasit in viata

Ultima zi din viata bebelusului ei.

Era o dimineata ca oricare alta, iar Rachel se pregatea sa isi duca gemenii la cresa.

Asa cum obisnuia, ii tinea in scaunele auto pana la intrarea in cresa, fiindu-i mai usor sa ii care impreuna astfel.

In timp ce Linnea a fost scoasa din scaunul auto, Rachel si-a privit pentru ultima data fiul.

„I-am facut pa, pa cu mana, iar el mi-a zambit. Apoi am plecat, presupunand ca si el urma sa fie scos din scaunul auto imediat”.

Insa n-a fost asa.

Anders a dormit circa 2 ore in scaunul auto, pana in punctul in care s-a asfixiat in scaunul auto. Ingrijitoarele au incercat sa ii acorde primul ajutor pana la sosirea ambulantei, insa micutul a fost declarat mort la spital.

Ingrijitoarele nu cunosteau riscurile pe care le implica scaunul auto.

Cum poate ajunge copilul asfixiat in scaunul auto

Potrivit unui studiu desfasurat pe durata a 10 ani de cercetare, trei procente din cele 11.779 de decese in somn ale bebelusilor au fost cauzate de decese in diferite locuri precum scaunul auto, carucior sau balansoar.

Este important de tinut minte ca bebelusii nu pot ramane in scaunul auto daca masina nu se afla in deplasare, altfel se pot asfixia.

Scaunele auto ofera siguranta copilului, doar atunci cand acesta se deplaseaza cu masina.

„Parintii trebuie sa stie ca scaunul auto este doar pentru interiorul masinii, iar atunci cand vor iesi din acest spatiu este important sa puna copilul in patutul sau de acasa”, a mai precizat autorul studiului, potrivit Working Mother.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni