Știri externe

Bebelușii trebuie alăptați până la 6 luni, iar mamele au nevoie de mai mult sprijin | Demamici.ro

Bebelușii trebuie alăptați până la 6 luni. Cea mai recentă orientare a asociației pediatrilor a subliniat recomandarea ca sugarii să fie hrăniți exclusiv cu lapte matern în primele șase luni de viață înainte de introducerea altor alimente nutritive.

„Laptele matern este tot ce are nevoie un bebeluș în primele șase luni de viață”, a spus dr. Joan Younger Meek, autorul principal al rapoartelor, scrise de secțiunea AAP despre alăptare, conform cnn.com.

„Laptele matern este unic în nutrienții și efectele sale protectoare și este cu adevărat remarcabil când te uiți la ceea ce face pentru dezvoltarea sistemului imunitar al unui copil.” Meek este profesor emerit de științe clinice la Florida State University College of Medicine.

Cercetările sugerează că beneficiile hrănirii cu lapte matern includ scăderea ratelor de infecții ale tractului respirator inferior, diaree severă, infecții ale urechii și obezitate. Bebelușii cărora li se administrează lapte matern au, de asemenea, un risc mai scăzut de sindrom de moarte subită a sugarului, potrivit AAP.

Dar nu toată lumea își poate hrăni bebelușii folosind exclusiv lapte matern, a recunoscut organizația.

Unii părinți pot avea dificultăți în a produce suficient lapte sau în a-și prinde corect copilul, sau părintele ar putea să nu alăpteze deloc, a spus dr. Jason Jackson, neonatolog la Spitalul Național de Copii din Columbus, Ohio. Stigmatele lor la locul de muncă sau societatea pot face imposibilă alăptarea, a spus Meeks.

În toate cazurile, este datoria furnizorilor de servicii medicale să ofere cele mai bune informații bazate pe dovezi, abordând în același timp nevoile individuale ale fiecărei familii.

„Familiile merită sprijin fără judecăți, informații și ajutor pentru a le ghida în hrănirea copilului lor”, a spus Meeks.

Schimbările structurale și de politică pot consolida o mare parte din acest sprijin, se arată în ghid.
Alăptarea este deja o normă medicală, iar liderii comunității și furnizorii de servicii medicale trebuie să lucreze împreună pentru a face din aceasta o normă societală, a spus Jackson.

Bebelușii trebuie alăptați până la 6 luni. Asistență medicală și protecție la locul de muncă

Familiile ar trebui să primească sprijinul de care au nevoie de la profesioniștii medicali și protecție împotriva barierelor la locul de muncă atunci când aleg să-și hrănească bebelușii cu lapte matern în primele șase luni – și chiar până la doi ani, a spus AAP.

Realitatea nefericită este că există stigmatizare în jurul alăptării, a spus Jackson.
Societatea occidentală a considerat hrănirea cu lapte praf un lux, deoarece un părinte nu trebuia să fie acasă pentru a hrăni copilul, dar putea angaja pe altcineva, a spus el, conform cnn.com.

Această percepție culturală a devenit un factor major în faptul că o mare parte a lumii nu a fost creată pentru a sprijini familiile care doresc să alăpteze.

Dacă familiile din Statele Unite nu primesc deloc concediu parental, timpul este adesea scurt, a spus Jackson. Primele săptămâni cu un sugar sunt importante pentru stabilirea unei aprovizionări cu lapte, deoarece actul de prindere și alăptare ajută la stimularea producției, a spus el.

Și dacă mamele aleg să pompeze, este important să aibă acces la locuri confortabile și sigure pentru a face acest lucru la locul de muncă, a adăugat el.

Ghidul recomandă politici care abordează aceste probleme, precum și drepturile de a alăpta în public, la fața locului; și dreptul de a alăpta în centrele de îngrijire a copiilor și sălile de alăptare din școli.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni