Atentie la viroze! Bebelusi bolnavi si mame chinuite, obligate sa doarma cu micutii in patuturi – imagini din spital | Demamici.ro

5 persoane si-au pierdut deja viata din cauza virusului gripal, in acest sezon. Specialistii avertizeaza ca boala este extrem de agresiva si foarte fi usor confundata cu o simpla raceala. Si virozele au umplut spitalele din vestul tarii. Medicii si Ministrul Sanatatii avertizeaza ca perioada de varf a sezonului de gripa va fi in luna februarie.

Si virozele fac ravagii, mai ales in randul celor mici. In sectia de pediatrie sugari a Spitalului Judetean din Arad e o atmosfera sufocanta. Sunt mai multi bolnavi decat locuri disponibile, asa ca bietii copii stau si cate 2 in pat.

„Am zis sa ma mute in alt salon unde este un patut mai mare, ca sa pot sa dorm si au zis ca momentan nu sunt locuri ca sunt foarte multi”, a declarat o mamica, internata cu bebelusul.

„Toti copiii internati pe sectie sunt cu patologie respiratorie. Avem incepand de la 11 zile, pana la la 2 ani”, a declarat un reprezentant al Spitalului Judetean Arad pentru Stirile Kanal D.

In toata tara, aproape 40.000 de romani au fost diagnosticati cu infectii respiratorii acute intr-o singura saptamana. Medicii atrag atentia asupra faptului ca gripa nu trebuie confundata cu raceala.

„Gripa este o afectiune care te cam pune la pat sau te obliga sa stai in pat, spre deosebire de o raceala obisnuita in care avem de-a face cu fenomene de tip respirator, cu durere in gat, cu secretie nazala si mai putin cu febra inalta si cu fenomene din astea generale, importante” a declarat doctorul Simina Florescu.

Spre deosebire de o raceala, gripa are un debut brusc si violent.

Citeste si:

POVESTEA BEBELUSILOR BOLNAVI, ABANDONATI IN SECTIA DE TERAPIE INTENSIVA LA MARIE CURIE. O IMBRATISARE SAU O MANGAIERE INSEAMNA TOTUL PENTRU EI. SI TU LE POTI OFERI IUBIRE, AFLA CUM

DE CE BEBELUSUL TAU TE IUBESTE. LUCRURILE PE CARE NU TI LE POATE SPUNE, DAR LE SIMTE | DEMAMICI.RO

SCRISOAREA UNEI MAME PENTRU PRIMUL NASCUT: “COPILUL MEU, TU M-AI SCHIMBAT!” | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

10 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni