Bebelus mort in spitalul din Targoviste! Parintii fac acuzatii de malpraxis VIDEO | Demamici.ro

Acuzatii de malpraxis la adresa medicilor din Spitalul Judetean din Targoviste. Parintii unui bebelus nascut prematur spun ca din cauza neglijentei personalului medical, copilul a murit.

Conducerea spitalului a deschis o ancheta. Baietelul nascut prematur a venit pe lume la sfarsitul anului trecut. De atunci se afla internat in spital si se afla sub ingrijirea medicilor. Parintii spun ca in ultima vreme starea de sanatate a celui mic parea ca se imbunatateste.

„De dimineata era bine. A mancat, a luat in greutate. Ma gandesc ca daca copilul nu era bine, nu lua in greutate, nu?”, a declarat Nadia Oprea, matusa copilasului.

Ieri seara medicii au decis sa-i faca o transfuzie bebelusului, iar de acolo au aparut problemele. Mama spune ca micutul era nesupravegheat in salon cand a mers sa-l alapteze.

„Cand a mers, l-a gasit singur acolo. Copilul plangea, galben la fata. A strigat dupa infirmiera, a venit infirmiera, i-a pus acolo masca de oxigen.. . „, a declarat tatal bebelusului.

Rudele cred ca medicii i-ar fi administrat celui mic o alta grupa de sange, iar acest lucru ar fi dus la moartea lui. Pe langa conditiile insalubre din spital, rudele micutului spun ca au fost nevoite sa bage si bani in plic cadrelor medicale.

„Am alergat pe hol, repede sa-i duc banii ca anestezistul nu voia sa se apuce de ea, sa-i faca anestezia pana nu i-am dat banul. (n.r. – tatal a spus cati bani a dat cadrelor medicale) 2 milioane, 50 de euro. La ginecoloaga daca faceti cezariana, 700-800 RON. Nici apa, nici alea… „, a adaugat tatal pentru Stirile Kanal D.

Conducerea spitalului din Targoviste spune ca va deschide o ancheta pentru a se afla adevarul. Chiar si asa seful unitatii medicale arata cu degetul spre mama despre care spune ca nu ar fi urmarit cum trebuie sarcina.

„Nu ma refer la sarcina prost urmarita din punct de vedere al medicului, ci din punct de vedere al mamei care nu s-a prezentat conform normalitatii urmaririi unei sarcini. Acest copil s-a nascut prematur. Avea o restrictie foarte mare de crestere”, a declarat Claudiu Dumitrescu, Managerul Spitalului Judetean Targoviste.

Parintii spun ca vor sa depuna si o plangere penala dupa ce vor avea rezultatul necropsiei. Tot atunci vor sesiza si Colegiul Medicilor pentru malpraxis.

Citeste si:

ATENTIE LA VIROZE! BEBELUSI BOLNAVI SI MAME CHINUITE, OBLIGATE SA DOARMA CU MICUTII IN PATUTURI – IMAGINI DIN SPITAL | DEMAMICI.RO

POVESTEA BEBELUSILOR BOLNAVI, ABANDONATI IN SECTIA DE TERAPIE INTENSIVA LA MARIE CURIE. O IMBRATISARE SAU O MANGAIERE INSEAMNA TOTUL PENTRU EI. SI TU LE POTI OFERI IUBIRE, AFLA CUM

DE CE BEBELUSUL TAU TE IUBESTE. LUCRURILE PE CARE NU TI LE POATE SPUNE, DAR LE SIMTE | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

20 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni