Bebeluș declarat mort revine la viață datorită îmbrățișării mamei. Miracolul care i-a uluit până și pe medici VIDEO | Demamici.ro

Bebeluș declarat mort revine la viață datorită îmbrățișării mamei. Miracolul care i-a uluit până și pe medici. Kate Ogg are deja pregătit răspunsul la întrebarea fiului său Jamie: „Cine este mai mare? Eu sau sora mea geamănă?”. „Tehnic, tu ești cu două minute mai mare, dar Emily a trăit mai mult până să te naști tu.” Cum e posibil un asemenea lucru?

Bebeluș declarat mort revine la viață datorită îmbrățișării mamei. Miracolul care i-a uluit până și pe medici

La scurt timp după ce Jamie și Emily au fost născuți prematur la 27 de săptămâni de sarcină, pe 25 martie 2010, cadrele medicale au anunțat familia Ogg că Jamie nu a supraviețuit.

Asistentele l-au pus pe bebelușul prematur pe pieptul mamei sale pentru ca aceasta să-și poată lua rămas-bun de la băiețel. După 5 minute, Jamie a început să miște. Inițial, medicul i-a spus mamei că mișcările copilului sunt din reflex și că nu există niciun semn de viață. Dar mama a continuat să-l țină în brațe și printr-o minune pe care nici medicii nu și-o explică, băiețelul a deschis ochii.

Într-o scenă desprinsă parcă din filme, momentul de rămas-bun s-a transformat într-unul de cunoaștere între copilașul care a venit pe lume atât de devreme pentru a fi un miracol în viața părinților săi.

„L-am purtat în burtă doar 6 luni, nu suficient, dar am vrut să îl cunoaștem și el să ne cunoască pe noi”, a declarat Kate Ogg, potrivit today.com. „Eram resemnați la gândul că l-am pierdut, dar am vrut să profităm la maximum de momentele pe care le puteam avea alături de el, după naștere. Ne simțim binecuvântați. Suntem cei mai norocoși părinți din lume.”

Cazul a generat o acoperire mediatică fenomenală la acea vreme, cu atât mai mult cu cât puține studii erau făcute cu privire la beneficiile generate de „ora magică” sau contactul piele pe piele imediat după naștere.

În ciuda faptului că au venit pe lume atât de devreme, gemenii s-au dezvoltat bine. Au întâmpinat unele probleme, speficice copilașilor prematuri, însă părinții au decis să renunțe să trăiască după principiul drobului de sare cum că ceva rău s-ar putea întâmpla în orice moment.

Jamie și Emily au fost concepuți prin fertilizare in vitro, iar soții Ogg plănuiau să încerce să mai aibă un copil când gemenii vor împlini un an. Surprinzător, Kate, mama copiilor, a aflat că este însărcinată în 3 luni în momentul în care Jamie și Emily au împlinit un an, acest lucru întâmplându-se fără a fi nevoie de vreun tratament de fertilizare.

Sarcina nu a fost lipsită de probleme. La 20 de săptămâni, colul lui Kate s-a deschis, însă mămica a putut să ducă sarcina la termen după ce doctorii au efectuat o procedura de „legare” a colului numită cerclaj de col uterin. Din fericire totul a decurs bine, iar gemenii au devenit frățiorii unui băiețel minunat pe care părinții l-au numit Charlie.

Vezi si: Contactul piele pe piele mama-prunc. De ce este atat de benefic | Demamici.ro

Vezi si: Contactul piele pe piele cu bebelusul, benefic si dupa 20 de ani | Demamici.ro

Contactul piele pe piele cu bebelusul, benefic si dupa 20 de ani

In momentul in care are loc contactul piele pe piele se declanseaza o explozie de oxitocina atat in creierul mamei, cat si al bebelusului.

Cu cat o mama a petrecut mai mult timp impreuna cu copilul la pieptul ei (inclusiv prin purtarea unui marsupiu port bebe), cu atat beneficiile s-au resimtit pana tarziu in timpul vietii copilului.

Contactul piele pe piele. Studiu desfasurat pe 441 de tinere mamici

Specialistii au monitorizat timp de ani buni 441 de tinere mamici. Mamele care au practicat contactul piele pe piele si si-au desfasurat activitatile zilnice in timp ce isi tineau bebelusul in marsupiu nu au semnalat probleme cu copiii lor.

Juniorii care s-au bucurat de timpuriu de aceasta conexiune nu au prezentat un comportament deviant la scoala, agresiv, hiperactiv si nici nu au inregistrat absente repetate de la orele de curs. Continuarea articolului AICI!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni