Primul copil născut în 2021: fetița unei adolescente de 15 ani. Bebelușul a venit pe lume de Revelion | Demamici.ro

Primul copil născut în 2021: fetița unei adolescente de 15 ani. Bebelușul a venit pe lume de Revelion. Primul nou-născut din 2021 a fost o fetiță care a venit pe lume într-o maternitate din județul Mureș. Mama bebelușului a născut pe cale naturală chiar de Revelion.

Primul nou-născut din 2021 a văzut lumina zilei la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”. Mama fetiței este o adolescentă de 15 ani, din județul Mureș, potrivit medicului Maria Olaru, informează digi24.ro.

Fetița a fost născută pe cale naturală, având o greutate de 2340 de grame. Starea de sănătate a bebelușului este una bună. „Atât mama, cât şi copilul sunt sănătoşi”, a declarat cadrul medical potrivit Agerpres. Adolescenta și bebelușul ei vor mai rămâne câteva zile sub supravegherea medicilor.

Primul copil născut în 2021: fetița unei adolescente de 15 ani. Bebelușul a venit pe lume de Revelion

România este în topul țărilor europene în ceea ce privește rata nașterilor în rândul minorelor. Dacă la nivel european, rata este de 4%, în țara noastră aceasta atinge pragul de 12,3%.

Potrivit statisticilor, aproximativ 12 milioane de fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani devin în fiecare an mame la nivel global. În țările din lumea a treia, nu mai puțin de 777.000 de minore sub 15 ani rămân însărcinate.

Complicațiile care survin odată cu sarcina în adolescență reprezintă principala cauză a morții în rândul fetelor cu vârste cuprinse între 15 si 19 ani.

În fiecare an au loc peste 5.6 milioane de avorturi printre adolescente. Dintre acestea, în aproximati 3.9 cazuri, avortul se produce în condiții nesanitare, ce conduce către deces sau alte probleme grave de sănătate.

Sarcina în adolescență. Lipsa educației, principalul factor declanșator

Sarcina în rândul adolescentelor, o problemă globală, care se poate întâmpla în orice țară și orice familie, indiferent de nivelul de economie sau de statut.

Citește continuarea articolului AICI

Vezi si: Sarcina in adolescență, principala cauză a morții în rândul fetelor tinere | Demamici.ro

Vezi si: Avortul, interzis prin lege din momentul in care se aud bataile inimii fatului | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni