Cum a reușit un copil să cheltuiască 16.000 de dolari de pe cardul mamei, în timp ce se juca pe tabletă | Demamici.ro

Cum a reușit un copil să cheltuiască 16.000 de dolari de pe cardul mamei, în timp ce se juca pe tabletă. O mămică din SUA a fost „păgubită” de zeci de mii de dolari de pe cardul ei bancar, chiar sub ochii ei, fără să-și dea seama.

Întâmplarea nefericită a ajuns imediat în presă.

Făptașul? Nimeni altcineva decât băiețelul ei în vârstă de 6 ani, iar paguba a pornit de la un simplu joc.

Cum a reușit un copil să cheltuiască 16.000 de dolari de pe cardul mamei, în timp ce se juca pe tabletă

Deși lucra de acasă și petrecea suficient timp cu copiii, mama nu și-a dat seama de ceea ce se întâmpla atunci când băiețelul ei se juca pe tabletă, iar juniorul cu atât mai puțin!

Fără să-și dea seama de paguba pe care ar putea să o provoace la bugetul familiei, copilul a descărcat mai multe elemente extra, pe care jocul le oferea doar contra cost.

După un timp, mama copilului și-a dat seama că au fost făcute mai multe tranzacții despre care nu știa nimic și a apelat la organele legii, convinsă fiind că e vorba de fraudă.

Copilul a cheltuit 16.000 de dolari în timp ce se juca

Mama copilului a aflat cu stupoare că tranzacțiile au fost făcute pe parcursul mai multor luni. Sumele chletuite erau cuprinse între 1.99 dolari și 99 de dolari.

Atunci când a luat legătura cu reprezentanţii platformei de unde au fost făcute descărcările, i-a fost spus că trebuia să ştie că aplicaţia are integrată plata cu cardul şi că nu are ce să mai facă, pentru că trecuse deja prea mult timp.

Aceștia au mai avertizat că tot ce presupune controale parentale, parole și verificările de identitate ar trebui să fie puse în aplicare atunci când dispozitivele sunt configurate.

„Aceste jocuri sunt concepute pentru a fi înşelăciuni și pentru a-i determina pe copii să cumpere lucruri. Ce adulți ar cheltui 100 de dolari pe un cufăr cu monede de aur virtuale?”, a spus mama.

Chiar dacă i-a atras atenția copilului cu privire la cât de nociv a fost comportamentul său, mama copilului este acum conștientă că nu mai are cum să recupereze banii. Mai în glumă, mai în serios, ea a mai spus că atunci când va crește copilul și va câștiga banii lui, o să-i returneze suma pierdută și îi va plăti banii la loc, chiar și în rate.

Vezi si: Parinti, mare atentie la ce le cumparati copiilor! Pericolele ascunse din jucarii | Demamici.ro

Vezi si: O mama a cheltuit la jocuri de noroc banii adunati pentru baietelul ei bolnav de cancer | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni