Bebelus de 5 luni, plin de rani in spital dupa ce a facut alergie la leucoplast | Demamici.ro

Bebelus de 5 luni, plin de rani in spital dupa ce a facut alergie la leucoplast. Un bebelus in varsta de 5 luni, internat la Spitalul Municipal Vulcan, Hunedoara, s-a ales cu rani crunte la o mana. Mama fetitei sustine ca timp de o saptamana, cat au stat internate in unitatea spitaliceasca, a solicitat de mai multe ori sa i se verifice branula, insa nimeni din spital nu a facut asta.

Fetita a necesitat tratament intravenos si i s-a pus o branula care a fost fixata cu leucoplast.

„Pe exterior, la pansament, nu se vedea nici sânge, nimic, părea în regulă. Dar fetița plângea, ea nu plânge de obicei. Am tot rugat să i se verifice branula. Mi s-a spus că atâta timp cât curge medicamentul e totul ok”, a declarat mama copilei potrivit gddhd.ro.

In ziua externarii, femeia de serviciu a fost cea care i-a scos branula micutei. Dupa ce a inlaturat leucoplastul s-a vazut rana pe care acesta o provocase. Se pare ca fetita de 5 luni era alergica la leucoplast, insa nici parintii si nici cadrele medicale nu au stiut acest lucru. Mana bebelusului era rosie, umflata, iar pielea se exfolia.

Bebelus de 5 luni, plin de rani in spital dupa ce a facut alergie la leucoplast

„La final, mi-e și rușine să vă spun, femeia de serviciu a fost cea care a venit și i-a scos branula fetiței din mânuță. Nici măcar asistenta. Când i-a fost scoasă branula, am observat rănile. Doamna asistentă nu a vrut să vină să vadă fetița, a spus că este normal și că fetița mea este alergică la leucoplast.

Când am văzut mânuța am început să plâng și am țipat. Abia când a venit soțul meu a venit și doamna doctor. Mi-au spus că e alergie la leucoplast și că eu trebuia să știu că este alergică. De unde să știu acest lucru?”, a adaugat mama fetitei, scrie libertatea.ro.

Mama fetitei a depus plangere, insa pana in acest moment nu a primit niciun raspuns.

„Am depus plângere la managerul spitalului, am atașat și pozele cu fetița, dar până în momentul de față nu am primit niciun răspuns. Mai mult, doctorii susțin că este vina mea pentru că trebuia să știu că fetița mea este alergică la leucoplast și că trebuia să verific eu, ca mamă, branula”, a adaugat mama bebelusului.

Catalin Popa, directorul unitatii medicale din Vulcan, a declarat ca in cadrul spitalului a inceput o cercetare preliminara pentru a se stabili daca personalul medical si-a indeplinit atributiile asa cum trebuia.

Acest caz nu este unul singular. In 2017, medicii Spitalului Slatina au fost acuzati de indiferenta dupa ce doi copii au facut alergie severa de la leucoplast

Doi copilasi, cetateni englezi, erau in vacanta la familia tatalui lor, in Slatina. Copiii au facut pneumonie si au fost internati. Li s-au pus branule care au fost fixate cu leucoplast. Ambii copii, de 2 ani si 2 luni si de un an si 2 luni, au facut dermatita de contact din cauza leucoplastului.

La cel mare situatia a fost mai grava. „Copilul plangea de durere. Mama era internata cu ei, dar nu s-a vazut nimic pentru ca a avut leucoplastul, iar bubitele erau sub leucoplast”, a declarat Maria Barbulescu, pentru mediafax.ro.

Dermatita de contact iritativa

Dermatita de contact este o inflamatie a pielii. Aceasta poate fi alergica: reactie de hipersensibilizare la contactul cu un alergen sau iritativa: inflamatie cutanata determinata de contactul cu un iritant chimic sau fizic.

Dermatita de contact iritativa la leucoplast este cauzata, cel mai probabil de o reactie la clorura de benzalconiu existenta in adeziv, substanta cunoscuta ca factor puternic iritant.

Clorura de benzalconiu este o sare cuaternara de amoniu, folosita in medicina datorita rolului sau antiseptic, avand avantajul ca nu produce senzatie de usturime in contact cu pielea lezata, informeaza medichub.ro.

Severitatea reacției se poate observa dupa edemul lezional, dar mai ales dupa dimensiunea veziculelor prezente.

Tratamentul dermatitei de contact

In primul rand se intrerupe contactul cu factorul declansator. Un tratament local cu creme cu dermatocorticoizi este suficient in majoritatea cazurilor. Pentru reacțiile severe se pot aplica substante reci, fiind nevoie, pe langa tratamentul local descris, și de administrarea sistemica de antihistaminice.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 ore

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână