Băiețelul Octaviei Geamănu, în vârstă de 4 ani, diagnosticat cu „boala sărutului” | Demamici.ro

Băiețelul Octaviei Geamănu, în vârstă de 4 ani, diagnosticat cu „boala sărutului”. Octavia Geamănu și soțul ei, Marian Ionescu, au trecut prin clipe dificile cu băiețelul lor în vârstă de 4 ani.

Micuțul Andrei a fost diagnosticat de medici cu mononucleoză, denumită în popor și „boala sărutului”. Băiatul a petrecut chiar și 4 zile în spital din cauza acestei afecțiuni, care se poate dovedi extrem de gravă dacă nu este tratată la timp. Prezentatoarea TV a tras un semnal de alarmă în rândul părinților, pe care i-a îndemnat să fie atenție la simptomele copilului și să acționeze imediat în acest sens.

Băiețelul Octaviei Geamănu, în vârstă de 4 ani, diagnosticat cu „boala sărutului”

„Nu știm de unde a luat-o. Nu am aflat că vreo persoană dintre cele cu care s-a întâlnit ar fi făcut-o, deci e mister total. A debutat cu nas înfundat. Trei zile, soft. Nimic altceva. În a patra zi febra 37,5. Normal că primul lucru a fost să îi fac testul Covid care a ieșit negativ.

În ziua cu febră i se umflaseră puțin și amigdalele și îi simțeam în respirație un miros ciudat. La două zile după începerea tratamentului, la somnul de prânz, m-am speriat îngrozitor pentru că nu respira bine. Aveam impresia că se sufocă. L-am trezit și am venit la spitalul Grigore Alexandrescu. Pentru prima dată în viață (…) S-au văzut la ecograf splina și ficatul mărite, iar medicul ORL-ist a constatat și-o otită medie, polipi mega inflamați. S-a schimbat puțin tratamentul și am început să îi dau seara antibiotic, acasă. Nu necesita internare” – a povestit Octavia Geamănu.

Mononucleoza infectioasa, denumita uneori si „mono” sau „boala sărutului” este o boala contagioasa produsă de virusuri, dintre care del mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV). La copii, aceste virusuri se răspândesc cel mai adesea prin fluide corporale, în special salivă.

Printre simptome se numără:

  • oboseala extremă,
  • febra,
  • durere în gât,
  • erupții,
  • cefalee
  • dureri musculare

Mononucleoza infecțioasă poate cauza și hepatită.

„A doua zi, la prânz a început să îmi spună că îl înțeapă în partea dreaptă în zona apendicului și că îl doare burtica. Într-o oră mi-a zis de 4 ori asta. Așa că am revenit imediat la același spital. Din nou analize de sânge, ecografie, medic ORL-ist, chirurg… Într-un final, medicul pediatru a insistat enorm să ne internăm pentru că e o boală care poate da multe complicații. Doar când medicul pediatru a pronunţat pneumonie și encefalită am simțit că îmi scade tensiunea.

Vă scriu atât de în detaliu totul pentru că mi-aș dori enorm să înțelegeți ce boală urâtă e asta și să nu vă tratați acasă copilul, după ureche, fără a discuta întâi cu medicul pediatru de la primele simptome. E o boală care mărește ficatul și splina încât cea din urmă se poate rupe la mișcări bruște.

Nu există vaccin care să ofere protecție împotriva mononucleozei infecțioase care vine la pachet și cu o hepatită. Horror, chiar știu! Medicii îmi spuneau că sunt multe astfel de cazuri in ultima perioadă”, a adăugat Octavia Geamănu pentru observatornews.ro.

Vezi si: Adela Popescu și Radu Vâlcan, prima apariție alături de copii. Cei doi băieței seamănă leit cu mama lor | Demamici.ro

Vezi si: Dani Oțil, pentru prima dată tătic. Gabriela Prisăcariu este însărcinată: „Vom avea un copil” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni