Astmul bronsic la copii poate fi cauzat de parfumul din detergenti | Demamici.ro

Astmul bronsic la copii poate fi cauzat in special de parfumul puternic din produsele de curatenie, arata ultimele studii.

Copiii care au crescut in case in care parintii foloseau in exces produse de igienizare cu miros puternic au avut un risc mai mare de a dezvolta astm pana la varsta de 3 ani, potrivit globalnews.ca.

Studiul, desfasurat in Canada, a examinat un grup de 2,022 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 4 luni de viata si le-a urmarit evolutia.

Astmul bronsic la copii, alergiile sau respiratia suietoare, s-au numarat printre consecintele expunerii la detergenti.

„Suntem tentati sa asociem mirosurile puterncie, parfumate, cu curatenia si lipsa microbilor, insa ceea ce mirosim, de fapt, sunt substante chimice raspandite in aer”, a atentionat Jaclyn Parks, autoarea studiului.

Vezi si: Nasul infundat la bebelusi. Cum il poti ajuta sa respire mai bine | Demamici.ro

Astmul bronsic la copii. Primul an de viata este unul critic

In primul an de viata, copilul isi dezvolta sistemul imunitar, sistemul respirator si alte functii majore ale organismului. Din acest motiv, este esential ca bebelusul sa creasca intr-un mediu armonios, curat si fara factori nocivi.

Specialistii atrag atentia nu doar asupra parfumurilor chimice din detergenti, dar si a odorizantelor de camera.

Astmul bronsic la copii se dezvolta in general in prima parte a vietii, iar pe parcurs se agraveaza. Specialistii recomada in continuare o igiena corespunzatoare a casei, insa parintii trebuie sa tina cont de cateva reguli.

Vezi si: Despre polipi si amigdalite. Cand operam copilul? | Demamici.ro

Produsele pe baza de spray

Fie ca e vorba de odorizant de camera sau spray de sters praful, renunta la ele. Nu faci decat sa imprastii si mai tare particule chimice in aer. Pentru stergerea prafului, alege produse pe baza de solutie lichida si sterge suprafata dorita cu o laveta.

Foloseste produse care au cat mai putine ingrediente in componenta

O buna metoda pentru a preveni astmul bronsic la copii este sa acorzi atentie produselor pe care le cumperi. Uita-te la eticheta, foloseste produse din gama bio sau cel putin alege-le pe cele care au cat mai putin ingrediente in componenta.

Aeriseste dupa curatenie

Un al lucru ideal de facut pentru mentinerea aerului proaspat este sa deschizi larg ferestrele din casa, dupa ce ai facut curatenie.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni