Alexandru Rafila: „Copiii trebuie sa iasa, sa se joace!” Spania permite acest lucru din 27 aprilie. Care e data probabila pentru Romania | Demamici.ro

Alexandru Rafila: „Copiii trebuie sa iasa, sa se joace!” Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a vorbit despre necesitatea copiilor si a varstnicilor de a iesi la aer pentru a face activitate fizica si a sta cate putin la soare, in contextul in care Spania doreste relaxarea restrictiilor incepand cu data de 27 aprilie.

Lipsa de miscare si lipsa soarelui pot avea efecte nedorite asupra sanatatii celor mici. Copiii romanilor stau izolati in case mai mai bine de o luna.

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură (n.r – ca in Spania), probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, a declarat Alexandru Rafila potrivit mediafax.ro.

Vezi si: Pot scoate copilul afara? Raspunsul autoritatilor la cea mai frecventa intrebare a parintilor | Demamici.ro

Alexandru Rafila: „Copiii trebuie sa iasa, sa se joace!”

„Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a adaugat profesorul Alexandru Rafila.

In orice caz, recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii este ca ridicarea restrictiilor sa se faca treptat pentru ca impactul sa poata fi observat si analizat. Ideal ar fi sa se respecte o perioada de minimum doua saptamani.

Vezi si: Gravida cu coronavirus a nascut in timp ce era in coma indusa. Si-a vazut bebelusul la 5 zile dupa ce l-a adus pe lume | Demamici.ro

Spania doreste relaxarea restrictiilor in ceea ce-i priveste pe copii

Prim ministrul spaniol, Pedro Sánchez, solicita relaxarea masurilor de restrictie in ceea ce-i priveste pe copii. Oficialul propune ca micutii sa fie lasati afara „sa ia aer curat” incepand cu data de 27 aprilie. Copiii spaniolilor stau izolati in case de pe 14 martie cand s-au impus masuri dure cu scopul stoparii raspandirii COVID-19.

Coalitia Spaniola pentru Drepturile Copilului a avertizat cu privire la problemele de sanatate care pot sa apara in cazul copiilor ca urmare a izolarii. „Copiii au nevoie sa iasa afara”, a declarat primarul Barcelonei, potrivit bbc.com. „Nu mai asteptati. Eliberati-ne copiii!”.

In Danemarca scolile au fost redeschise, iar in Norvegia gradinitele urmeaza sa-si inceapa activitatea. Germania a anuntat ca pe data de 4 mai cursurile vor incepe in salile de clasa. Pe de alta parte, Suedia a tinut scolile deschise pe toata perioada acestei crize.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână