Alessia, o fetiță de 1 an și 5 luni, înger salvator pentru Ayan, un băiețel grav bolnav | Demamici.ro

Alessia, o fetiță de 1 an și 5 luni, înger salvator pentru Ayan, un băiețel grav bolnav. Alessia, o fetiță din Constanța, a devenit o eroină și a salvat viața unui alt copil nevoiaș.
Suferința nu este străină pentru această micuță eroină, însă tocmai această suferință i-a făcut familia să empatizeze și mai mult cu suferința celor mici, diagnosticați cu grave boli.

Alessia avea doar 6 luni atunci când medicii au diagnosticat-o cu Atrofie Spinală Musculară tip 1 (SMA-1), o boală rară și gravă, care-i atacă neuronii din măduva spinării și din trunchiul cerebral.

Această boală te transformă treptat într-o legumă ducând la pierderea masei musculare, scăderea forței și atrofia musculară.

Familia Alessiei nu s-a dat bătută și s-a zbătut să obțină șansa la o viață „normală” pentru fetița lor. Unicul tratament eficient pentru SMA-1 se numește Zolgensma și costă 2,1 milioane de dolari.

Astfel, Asociația pentru Micuțul Noel s-a implicat în acest caz și a creat pe Facebook pagina „Împreună pentru Alessia”. Povestea ei a impresionat mulți oameni și, în numai 12 săptămâni, au depășit suma ce trebuia strânsă inițial, ajungând la 2,5 milioane de dolari. După ce suma a fost strânsă, pe pagină a fost prezentat cazul lui Ayan, un băiețel de trei ani ce suferă de aceeași boală.

Alessia a câștigat la loteria organizată de producătorul tratamentului, la doar o zi după ce s-au strâns pe numele ei 2.5 milioane de dolari

Pentru familia fetiței, norocul și șansa păreau că le surâd din nou. La doar o zi după ce au reușit să strângă din donații banii necesari de tratament, Alessia avea să se numere pe lista norocoșilor care au câștigat la loteria organizată de producătorul tratamentului medical.

Prin intermediul unei postări pe Facebook, mama Alessiei a împărtășit această bucurie cu toate persoanele ce i-au ajutat să strângă fabuloasa sumă de bani și a anunțat că toți banii strânși vor fi donați către Ayan, băiețelul de 3 ani care nu s-a putut bucura nici el de copilărie din cauza bolii.

„Am aflat această veste ieri seară și abia mi-am putut reveni din șoc și de emoții. Nu știu să vă explic ce simt, este ca și cum Alessia a câștigat viață de două ori, o dată prin voi și o dată prin voia destinului.

În momentul în care am aflat că Alessia va primi tratamentul gratuit, am știut că este dorința lui Dumnezeu de a salva doi copii, Alessia și Ayan. (…) Acest lucru înseamnă că toți banii strânși pentru tratamentul Alessiei îi vor reveni lui Ayan.

Ayan va lua locul Alessiei la Budapesta, urmând să înceapă demersurile pentru programare și administrarea tratamentului”, spune Beatrice Tatariu, mama fetei.

Asociația pentru Micuțul Noel s-a implicat în cazurile a trei copii, Noel, Alessia și Ayan, pentru care au reușit să strângă sumele necesare tratamentului. În momentul de față îl ajută pe Ștefan, un băiețel de doi ani și opt luni, ce suferă tot de Atrofie Spinală Musculară tip 1 (SMA-1).

Cei care doresc să-l ajute o pot face donând la Banca Transilvania:

RON: RO33BTRLRONCRT0532233601

EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601

USD: RO84BTRLUSDCRT0532233601

Beneficiar: Asociaţia pentru Micuţul Noel

De asemenea, se pot face donații pe PayPal (https://paypal.me/asociatiaNoel), pe site-ul ONG-ului (www.asociatianoel.ro), sau prin transfer pe BT Pay sau Revolut la numărul de telefon 0752.076.131.

Vezi si: Alessia respiră zi de zi prin „sonda-girafă” din cauza unei maladii cumplite. La 1 an și jumătate, fetița a învățat deja că viața e o luptă | Demamici.ro

Vezi si: Alexandru luptă cu SMA, boala al cărei tratament costă 2,1 milioane de dolari. Povestea băiețelului, relatată de mama lui, Gabriela | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni