Alaptarea copiilor. De ce bebelusul pare ca nu se satura cu laptele de la san? | Demamici.ro

Alaptarea copiilor este unul dintre cele mai frumoase momente din timpul maternitatii. Mama si bebelusul creeaza o legatura speciala in timpul hranirii la san.

In ciuda frumusetii acestui moment, alaptarea poate veni si cu multe probleme sau semne de intrebare pentru unele mamici.

Cat de des trebuie hranit copilul? De ce uneori ai impresia ca ramai fara lapte sau de ce bebelusul tau pare ca nu se satura cu laptele de la san? Cu toate aceste intrebari se cofrunta un procent tot mai mare de mame.

Alaptarea copiilor. De ce bebelusul pare ca nu se satura cu laptele de la san

Alaptarea copiilor starneste tot mai multa ingrijorare in randul mamicilor. Multe femei renunta la alaptat, pe motiv ca nu au lapte suficient, iar copilul pare sa nu se sature. Acest lucru le face pe unele mamici sa se intrebe, daca nu cumva, laptele lor nu asigura tot necesarul de nutrienti de care copilul lor are nevoie.

Orice mama trebuie sa inteleaga ca alaptarea copiilor este importanta pentru dezvoltarea armonioasa. El contine exact cantitatea de grasimi, glucide, apa si proteine necesare pentru cresterea si dezvoltarea copilului.

Pentru ca reprezinta formula ideala de hranire a copilului, laptele matern va fi digerat mult mai usor. Din acest motiv, bebelusii alaptati la san vor fi hraniti mult mai des decat bebelusii alaptati cu formule de lapte din comert.

Asadar, daca copilul cere sa fie hranit des, nu va ingrijorati! Este perfect normal acest lucru. Trebuie sa stiti ca exista mai multe motive pentru care bebelusii par sa nu se sature. Unul dintre acestea il reprezinta puseul de crestere. 

In timpul puseelor de crestere, copiii devin mai agitati, mananca mai des, se trezesc mai des in timpul noptii, iar daca bebelusii sunt alaptati, tendinta lor este sa caute sanul in permanenta.

Acest lucru poate fi vazut de catre mame ca un semnal ca laptele ei nu este suficient de hranitor sau suficient cantitativ. Total gresit. Puseele sunt pasagere, iar mamele trebuie sa aiba rabdare. Introducerea suplimentelor de lapte praf va determina scaderea productiei de lapte matern.

Puseele de crestere apar in primele zile de la nastere 7-10 zile, la 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, 3 luni, 4 luni, 6 luni, 9 luni. De asemenea, perioada puseelor continua si dupa primul an de viata.

Alaptarea copiilor. Cat de importanta este implicarea tatalui

Cand vine vorba de alaptarea copiilor, medicul specialist Dr. Pearl Vyas explica, intr-un interviu, de ce este important ca ambii parinti sa se implice in procesul de alaptare. Dr Pearl Vyas incurajeaza participarea tatilor, mai ales ca acestia contribuie, astfel, si la sustinerea morala a partenerei lor.

„Implicarea tatilor in alăptare este o idee grozava pentru că ei sunt mai obiectivi. Stiind cum funcționează alaptarea si tatii pot observa problemele si pot ajuta mama sa alapteze cu succes bebelusul,” a explicat specialistul.

De altfel, potrivit unui studiu international realizat prin chestionarea a 3.594 de femei, a reiesit ca multe mamici si-ar dori ca partenerii lor să ajute la pregătirea mesei, iar 63% isi doresc sprijin pentru hranirea bebelusului pe timp de noapte.

In plus, 76% dintre mame sunt de parere că este nevoie de mai multă informatie despre cum partenerii isi pot imparti sarcinile pe parcursul procesului de alaptare. Mai mult, studiile arată ca femeile care primesc sprijin de la partener sunt mult mai predispuse să initieze si sa continue alaptarea pentru un timp mai indelungat.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână