Alaptarea. Care sunt principalele beneficii pentru copilul tau | Demamici.ro

Alaptarea. Care sunt principalele beneficii pentru copilul tau. Laptele matern este cea mai buna hrana pe care o poate primi un nou nascut. Sugarii, dar si mamicile au parte de numeroase beneficii de pe urma alaptarii. Alaptarea este cea mai buna alegere pentru tine si bebelusul tau. Daca starea de sanatate ti-o permite, ofera-i lapte matern bebelusului tau.

Copilul alaptat este mai calm, mai putin stresat si are un ritm cardiac mai stabil.

  • Alaptatul contribuie la sanatatea copilului. Studiile arata ca mortalitatea infantila poate fi redusa cu 20% in randul bebelusilor pusi la sanul mamei in prima ora dupa nastere, numita si „Ora de aur”.
  • Laptele matern scade riscul cu 60% de a dezvolta infectii ale urechii.
  • Alaptarea „stoarce” organismul mamei de 500 de calorii zilnic, ceea ce te va ajuta la pierderea kilogramelor acumulate in sarcina.
  • Adultii care au fost alaptati la san au tensiunea arteriala si colesterolul la un nivel mai scazut pe parcursul vietii.
  • Alaptatul reduce riscurile aparitiei anumitor infectii – meningita, infectii respiratorii sau digestive, infectii urinare etc.
  • Nu in ultimul rand, alaptatul asigura o conexiune emotionala mult mai puternica intre mama si copil.

Vezi si: Alaptarea copiilor. De ce bebelusul pare ca nu se satura cu laptele de la san? | Demamici.ro

Conventia ONU privind drepturile copilului, la Art. 24, consfinteste dreptul copilului de a fi alaptat si obligatia guvernelor de la pune la dispozitia familiilor informatii pertinente cu privire la nutritia copilului, cu precadere cu privire la alaptare.

Este recomandat ca sugarul sa fie alaptat la san in primele 6 luni de viata. Dupa prima jumatate de an de la nastere, se poate continua hranirea cu lapte matern in paralel cu introducerea in alimentatie a hranei necesara diversificarii.

Din fericire, numarul mamelor care opteaza sa-si hraneasca natural copiii a crescut in ultimii ani. Daca pana nu de mult procentajul femeilor care alaptau era de 12%, in 2018 aceasta cifra a crescut pana la 29,8%.

Vezi si: Alaptarea NU ar trebui sa doara! Cum sa scapi de „furia laptelui” si de ragadele mamare

„Cele mai importante motive pentru care femeile nu alapteaza sunt: in primul rand le este frica, in al doilea rand din comoditate, si in al treilea, intr-un procent mic, mic, exista totusi niste afectiuni, niste probleme de sanatate care sunt incompatibile cu alaptarea”, a declarat Crina Coliban, consilier in alaptare, la o emisiune TV.

Citeste mai multe AICI. 

Vezi si: Alaptarea e iubire. O mama, filmata in timp ce alapta pentru ultima data, inainte de intarcare VIDEO | Demamici.ro

 

 

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână