Mămici și tătici celebri

Adriana Iliescu, mândră de fiica ei: „Eliza are note doar de 9 și 10 la facultate”. Educația a fost mereu pe primul loc acasă la Adriana Iliescu | Demamici.ro

Adriana Iliescu, femeia care a devenit mamă la 66 de ani, a fost extrem de implicată în educația fiicei sale, în toți acești ani. Profesoară de meserie, Adriana Iliescu a născut-o pe fiica ei la vârsta de 66 de ani, doborând orice fel de record mondial la acea vreme.

Eliza Maria Bogdana s-a transformat într-o tânără studentă, de care mama ei este tare mândră, iar notele tinerei vorbesc de la sine. Adolescenta este sârguincioasă și implicată în tot ceea ce face și își dorește să calce pe urmele mamei sale și să devină profesoară de limba și literatura română sau profesoară de limba engleză.

Eliza apelează cu încredere la mama ei pentru sfaturi, ori de câte ori are nevoie, iar la rândul ei, Adriana Iliescu, o răsfață și acum cu dulciurile de casă preferate.

Adriana Iliescu, mândră de fiica ei: „Eliza are note doar de 9 și 10 la facultate”

„Eliza este la examen acum. Sunt foarte mulțumită de ea. Vineri a avut de predat și un referat și tot așa. Suntem sănătoase amândouă, ne înțelegem de minune, avem cărți în casă.

Îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele pentru că este mare, ea este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine.

Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă. Astăzi a mai avut un examen la facultate, așa că de dimineață m-am trezit și i-am pregătit o prăjitură. Și ea gătește în casă, sunt tare mândră de ea. Eu nu știu să pregătesc spaghete bolognese și le face Eliza”, a dezvăluit Adriana Iliescu pentru click.ro.

Educația a fost mereu pe primul loc acasă la Adriana Iliescu

Eliza a avut parte de cea mai bună educație alături de mama ei, care s-a ocupat îndeaproape de ea, încă de când era mică.
Cu emoție, răbdare și experiență de viață, Adriana Iliescu și-a îngrijit singură bebelușul de la vârsta de 66 de ani atunci când a adus-o pe lume pe Eliza.

Tânăra a avut dintotdeauna rezultate școlare de excepție, iar la Colegiul Dimitrie Paciurea, unde a urmat liceul, a fost șefă de promoție. Mai apoi, la examenul de bacalaureat, Eliza a avut media 9,50.

Adriana Iliescu a devenit în urmă cu 18 ani cea mai în vârstă mamă din România, dar și din lume

Pentru că își dorea foarte mult să devină mamă, ea a fost supusă unei proceduri de fertilizare in vitro, cu o sarcină gemelară și donator anonim.
Doar un embrion din cei doi s-a dezvoltat, iar astfel, românca a născut-o pe Eliza, la 33 de săptămâni, cântărind doar 1,400 kilograme.

La acea vreme, profesoara de limba română Adriana Iliescu a hotărât că vrea să aibă proprii ei copii, atunci când a auzit de succesul pe care începuseră să-l aibă procedurile de fertilizare in vitro.

„Mi-am dorit copii încă de când am fost fetiță. Nu m-am gândit că nu voi avea copii. Nu știu de vârsta mea. Nicio secundă nu m-am comportat ca o femeie care-și acceptă situația de a nu fi mamă. Nicio secundă nu am abandonat.

Ziua când am aflat că voi fi mamă a fost cea mai tulburătoare din existența mea și mi-a adus cele mai mari spaime pentru că mă temeam că se va pierde sarcina”.

De altfel, fosta profesoară de limba română a scris mai multe cărți de-a lungul timpului, printre care și una pentru copii.

Vezi și: Fiica Adrianei Iliescu a împlinit 18 ani! Povestea nașterii Elizei Maria | Demamici.ro

Vezi și: Ramona Bădescu, gânduri de mamă la 51 de ani: „Îmi pare rău că Dumnezeu mi l-a dat atât de târziu” | Demamici.ro

Vezi și: Mamă pentru prima oară la 49 de ani: „Oamenii îmi spun că voi muri înainte să apuc să văd etapele importante din viața copilului” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni