Mămici și tătici celebri

Adda, avertisment pentru toți părinții cu privire la pericolul căpușelor: „Stropiți curțile! Verificați-vă copiii” | Demamici.ro

Pericolul căpușelor. Adda, avertisment pentru toți părinții, în ceea ce privește siguranța celor dragi din familie, în special a copiilor, odată cu sezonul primăverii.

Artista a transmis un avertisment pe rețelele de socializare, după ce a găsit în pat o căpușă, adusă de afară de câinii familiei.

Artista, diagnosticată cu boala Lyme, cauzată de o căpușă, s-a speriat, cu atât mai mult cu cât insectele și-au făcut apariția mai devreme decât era normal. Chiar dacă ea nu mai poate fi afectată, cel mai teamă i-a fost ca nu cumva copilul ei să nu treacă prin același chin și aceleași tratamente prin care a trecut ea.

Pericolul căpușelor. Adda, avertisment pentru toți părinții: „Stropiți curțile! Verificați-vă copiii”

Deci tocmai am găsit o căpușă în pat. La o oră după ce am scos câinii afara. Câinii au protecție. Teoretic nu are cum sa-i muște, dar se poate plimba pe ei. Se poate plimba peste tot. Urcă și gardul… e groasă.

Asta părea nemâncată. O să verific toată casa. Fiecare milimetru. Ideea e că eu nu am cum să mai pățesc nimic pentru că deja am Lyme, dar e foarte periculos pentru ceilalți”, a scris cântăreața în mediul online.

Adda, despre pericolul căpușelor. Artista a transmis un îndemn pentru toți părinții

Odată cu vremea frumoasă de afară, începe și sezonul căpușelor, iar mușcătura de căpușă poate fi extrem de periculoasă și poate cauza probleme grave de sănătate.

Adda a împărtășit episodul recent prin care a trecut, în care a găsit o căpușă în pat, și i-a îndemnat pe părinți să fie atenți dacă scot animalele la plimbare și să-și verifice inclusiv copiii, după ce vin în casă de la joacă, de afară.

„Stropiți curțile!!! Verificați-vă copiii în fiecare zi! Inclusiv în cap! Că acolo le place să se înfingă! Dacă aveți animale de companie verificați-le zilnic. Dacă aveți ghinion și vă muscă. Nuuu o scoateți singuri! Mergeți la spital să o scoată! Vie!”, a mai scris artista.

 

Adda a contractat boala Lyme de la mama ei, încă de la naștere. O înțepătură de țânțar i-a activat boala

Pericolul căpușelor. Căpușele se hrănesc cu sângele gazdei lor, iar Boala Lyme sau borelioza este o afecțiune transmisă prin mușcătura de căpușă infectată de bacteria Borrelia Burgdorfer.

Artista a mărturisit că, în cazul ei, a moștenit boala la nivel congenital de la mama ei, însă nu a știut niciodată, decât atunci când a fost mușcată de țânțarul cu Bartonella, și de acolo s-a activat și Borelia (boala Lyme).

„Am reușit să țin simptomele sub control, dar când a ajuns să devină afecțiune neurologică, e mai greu să ții cu salată verde. Eu sunt un caz fericit, din fericire, doar s-a inflamat creierul, nu a apucat să mănânce din creier, pentru că se întâmplă.

Dacă diagnostichezi prea târziu, se întâmplă să ai niște găurele, eu zic pe românește, să se înțeleagă. Am avut doar creierul umflat, nu a fost mâncat, a fost doar inflamat, câteodată se retrage, în funcție de zile”, a povestit Adda la o emisiune TV.

Borelioza (Boala Lyme), boala de care suferă Adda, s-ar putea transmite de la mamă la făt

Boala Lyme sau Borelioza este cea mai frecventă afecțiune cauzată de căpușe, atât din Europa, cât și din Statele Unite ale Americii. Boala este transmisă de căpușele din genul Ixodes care sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia burgdorferi. Cu cât a trecut mai mult timp de la mușcătura de căpușă, iar insecta nu a fost descoperită, cu atât crește riscul infectării. O persoană poate fi contaminată dacă căpușa purtătoare a bacteriei Borrelia burgdorferi a rămas înfiptă în corp mai mult de 17 ore. Infecția se transmite și prin sânge, de la mamă la făt, la nivel placentar.

Primul caz raportat de transmitere materno-fetală a bolii Lyme a fost în 1985, al unei gravide cu borelioză care a născut un făt cu multiple malformaţii cardiovasculare. În 1987 a fost descris încă un caz la o femeie în vârstă de 24 de ani cu boală Lyme netratată, în primul trimestru de sarcină, şi care a născut la termen un făt mort. Agentul etiologic, Borrelia burgdorferi, a fost evidenţiat la nivelul ficatului fetal.

Este dificil de evaluat impactul bolii Lyme asupra gravidelor din multiple motive. În primul rând, prevalenţa bolii Lyme la acest grup de paciente este mică, chiar şi în zonele endemice, neputând fi efectuate studii pe loturi populaţionale reprezentative statistic. În al doilea rând, dată fiind importanţa bolii Lyme, sunt dificil de depistat acele gravide cu suspiciune de borelioză care să nu fi primit deja tratament antibiotic.

În ciuda a multiple limitări de cunoaştere, transmiterea transplacentară este un lucru cert, dar frecvenţa acesteia şi răsunetul clinic rămân neclare, iar o relaţie cauzală infecţie – afectare produs de concepţie nu a fost stabilită, informează medichub.ro.

Vezi și: O fetiță de 5 ani a paralizat temporar pe partea stângă și nu a mai putut vorbi 12 ore, după ce a fost mușcată de o căpușă | Demamici.ro

Vezi si: Copilul meu a fost muscat de o capusa. Ce fac? | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni