Știri interne

Acuzații de malpraxis la Timișoara, după ce un copil a murit în pântecele mamei: „Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea” | Demamici.ro

Acuzații de malpraxis la Timișoara. Un cuplu din Timiș acuză medicii de la Maternitatea Bega de neglijenţă, după ce bebelușul lor a murit înainte să se nască. Potrivit observatornews.ro, femeia a avut contracții și ar fi vrut să nască prin cezariană, dar medicii i-au spus că nu e cazul.

Părinții dau vina pe medici pentru decesul bebelușului lor nenăscut

Tânăra ajunsese cu sarcina la 39 de săptămâni și a mers la spital, unde a stat internată sub supraveghere medicală. Soțul femeii spune că aceștia i-au asigurat că bebelușul este bine și că nu sunt complicații.

„Am fost sâmbătă, am vorbit cu domnul doctor. Am întrebat dacă sunt ceva probleme cu sarcina. Mi-a zis că nu e absolut nimic, că nu e caz de cezariană, să stăm liniştiţi”, a declarat Ștefan Serafesco, tatăl copilului nenăscut.

Acesta spune că sâmbătă inima copilului bătea, iar duminică s-a oprit brusc și acuză personalul medical de neglijență: „Sâmbătă seară i s-a făcut control, a fost pusă pe aparatul de contracţii, i s-a făcut control, mi s-a zis că a fost totul în regulă, inima copilului bătea şi ieri dimineaţă inima copilului nu mai bătea. N-a fost suficient monitorizată şi asta este neglijenţa anumitor medici”.

Acuzații de malpraxis la Timișoara. Medicii neagă acuzațiile părinților

Pe de altă parte, medicii de la Maternitatea Bega spun că gravidă a fost monitorizată în fiecare zi și că rezultatele testelor indicau că atât mama, cât şi fătul erau bine.

„În cursul zilei de sâmbătă s-a efectuat, în cursul dimineţii, o carotidogramă care relevă o stare fetală intrauterină corespunzătoare, iar ultima carotidogramă fiziologică a fost efectuată sâmbătă seară la ora 19:30”, spune Marius Craina, șef secție Maternitatea Bega.

Duminică dimineață, mama i-a alertat pe medici fiindcă nu mai simțea mișcările bebelușului, moment în care aceștia au intervenit.

„Din păcate, şi conform datelor din literatură, un anumit procent de sarcini, din păcate, evoluează către moarte subită. Nu este primul caz pe care l-am avut la maternitate. Pentru că având un număr foarte mare de naşteri, procentele se răsfrâng şi asupra naşterilor din clinica noastră”, mai spune Marius Craina, șef secție Maternitatea Bega.

Acuzații de malpraxis la Timișoara. Spitalul a demarat o anchetă internă, iar cauza exactă a decesului fătului va fi stabilită după necropsie. Cuplul este dispus să meargă până la capăt cu acuzațiile de malpraxis.

Vezi și: Ramona Păuleanu dă în judecată Spitalul Filantropia după ce-a născut prematur gemenii, iar băiețelul a necesitat aproape 9 luni de spitalizare. Prezentatoarea PRO TV cere daune de 1 milion de euro | Demamici.ro

Vezi și: Un bebeluș a murit la două zile după naștere. Acuzații grave de malpraxis la Spitalul din Slatina VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni