A murit Gene Deitch, cel care le-a dat viata lui Tom si Jerry | Demamici.ro

A murit Gene Deitch, cel care le-a dat viata lui Tom si Jerry. A murit Gene Deitch, unul dintre creatorii indragitelor desene animate Tom si Jerry.

Directorul de animatie premiat si la Oscar a incetat din viata la varsta de 95 de ani, in apartamentul sau din Praga, Cehia.

Cauza mortii nu a fost stabilita cu exactitate, insa cel mai probabil a murit din cauze naturale. Gene Deitch a fost unul dintre oamenii care au creat indragitele aventuri ale personajelor Tom si Jerry. El a regizat 13 episoade din celebra serie, dar si alte cateva episoade din animatia Popeye Marinarul.

Gene Deitch, pe numele sau complet Eugene Merrill Deitch, si-a inceput cariera ca designer pentru „North American Aviation”, acolo unde lucra in departamentul tehnic si proiecta diverse schite grafice.

Ulterior, a fost recrutat in armata, insa pentru putin timp. Din cauza unor probleme de sanatate, a fost trimis acasa.

In anul 1960 filmul sau „Munro” a castigat Oscarul pentru cel mai bun scurt metraj animat, urmand ca in anul 1964 sa mai aiba parte de o a doua nominalizare pentru „Here’s Nudnik and How to Avoid Friendship.”

A murit Gene Deitch, cel care le-a dat viata lui Tom si Jerry. Desenele nemuritoare i-au adus faima mondiala

Tom si Jerry, animatia care prezinta rivalitatea dintre doi dusmani din natura – o pisica si un soricel, a cucerit inimile tuturor.

Animatia a fost creata in anii ’50 de William Hanna și Joseph Barbera pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer. De-a lungul timpului, echipa de productie Tom si Jerry s-a marit.

Astfel incat, in anii ’60, Gene Deitch a fost unul dintre regizorii care s-a ocupat de producerea a 13 episoade din serie.

Pe retelele de socializare, fanii indragitului desen animat si prietenii regretatului creator de animatii si-au adus ultimele omagii.

„Sunt atat de bucuroasa ca Gene Deitch primeste in sfarsit meritele cuvenite. El a fost mai mult decat reputatia castigata odata cu „Tom si Jerry”. Ne va lipsi enorm”.

„Sunt indurerata la auzul vestii despre Gene Deitch. Odihneasca-se in pace, mostenirea lui va continua sa fie apreciata si de generatiile ce vor urma”, au fost cateva din mesajele de pe Twitter.

Vezi si: Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

19 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni